Ene Ergma: valimislubadused tuleb uuel aastal unustada

18. detsember 2008, 08:40

Uus aasta tuleb keeruline, aga mitte
traagiline, usub Riigikogu esimees Ene Ergma. Ja manitseb kolleege poliitikuid,
et kes tahavad raskel ajal riiki juhtida, peavad olema valmis oma
valimislubadustest loobuma.

“Ei saa hoida jäigalt kinni oma valimislubadustest, kui puuduvad võimalused nende realiseerimiseks. Kes tahab raskel ajal riiki juhtida, peab olema valmis oma lubadustest loobuma. See on väga raske,” räägib Ene Ergma Maalehele.

“Me peame ütlema inimestele ausalt, et jah, tahtsime neid häid lubadusi täita ja me ei ole sellest loobunud, aga praegu lihtsalt ei ole võimalusi,” jätkab Ergma. “Riigipirukas on väga paljus fikseeritud ja jagatav osa on väga pisike. Kui majandus kasvab, muutub see suuremaks.”

Küsimusele, kas tuleva aasta eelarve on tasakaalus, vastab Ergma, et tuleva aasta eelarve ei ole tasakaalus võimalike kulude ja tulude arvestuse suhtes, kuna prognoosid majanduses toimuva kohta on siiani veel väga ebakindlad. Olles võtnud endale eesmärgi ühineda euroga, tuleb teha kõik, et hoida eelarve defitsiit Maastrichti kriteeriumide piirides.

Ergma sõnul oli lõppeval aastal kolm asja väga head. Esiteks: parlament ratifitseeris Lissaboni leppe. Teiseks: suutsime lõpuni menetleda kaitseväe korralduse seaduse. Kolmandaks: võtsime vastu töölepingu seaduse


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2009, 06:41
Otsi:

Ava täpsem otsing