Christel Karits • 18. detsember 2008 kell 22:00

Vanade eestlaste jõuluküla ärkab ellu

Soovijaid oodatakse osalema elaval ajarännakul läbi paari eelneva sajandi ning tutvuma eestlaste jõulukommete ja tähistamistraditsioonidega. Saab teada, kuidas peeti jõule 19. ja 20. sajandil, kuidas rehetares, külakoolimajas või ehedalt eestiaegses 1930ndate talumajapidamises.

Meisterdamislusti jagub igale vanusele. Tehakse jõuluehteid, puidust mänguasju, käsitööd, piparkooke, jõulusokke, söögimaju lindudele. Maitsmisrõõmu kogu perele pakuvad hõrgutised Rannarootsi tootevalikust ja kodumaised Kalli-Kalli iirised.

Sutlepa kabelis toimuvad kontserdid ja pühapäeval toomapäeva jumalateenistus.

Lahti on postkontor. Kohal päevapiltnik.

Ringi tatsab üks õige eestimaine jõuluvana - lambanahkses kasukas kirjude kinnaste ja takuse habemega sõbralik taat, kellele saab salmi lugeda ja soove sosistada. Avatud väike käsitöölaat.

Hetkel kuum