USAs napsati kinni miljardipetturist advokaat

19. detsember 2008, 12:22

USAs arreteeriti advokaadibüroo omanik,
kes väga kunstipärase õiguse väänamisega tekitas investoritele
kaotusi 380 miljoni dollari eest.

Marc DreierFirma omanik Marc Dreier elas väga suurejooneliselt, omades nelja kodu USA rannikul, sõites Aston Martiniga ja seilates 123 jala pikkuse jahiga, kirjutab The Wall Street Journal. Lisaks maksis ta enda heaks töötavale 250-le advokaadile hiigelkompensatsioone vaatamata nende edukusele.

Pettus tuli välja, kui riskifond Whippoorwill Associates – püüdes aru saada ostetavate võlakirjade "kaunistatud" dokumentatsioonist – pöördus audMarc Dreieriitori poole, kelle nimi oli dokumentidele märgitud. Audiitor ei teadnud asjast midagi ning selgus, et dokumendid olid võltsitud. Üheskoos teatasid nad ametivõimudele, kes järjega advokaadibürooni jõudsid.

Dreier tunnistas, et on kõnealuseid dokumente võltsinud varemgi. Ilmnes, et Harvardi haridusega õiguse eest seisja on klientidelt välja petnud 380 miljonit dollarit (üle nelja miljardi krooni) ning tema büroo andis sel nädalal pankrotiavalduse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2008, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing