Venemaa paneb kokku riigiabi saavate ettevõtete nimekirja

21. detsember 2008, 11:33

Nn valge nimekiri ettevõtetest, mis
riigiabi saavad, kiidetakse heaks teisipäeval 23. detsembril, vahendas
Interfaks. Venemaa majandusministeerium esitab oma ettepanekud esmaspäeval.

Venemaa asepeaministri Igor Šuvalovi sõnul pole nimekiri lõplik. Sinna võidakse ettevõtteid lisada, aga ka kustutada. Seda tehakse sõltuvalt ettevõtete majanduslikust seisust, teatas ta laupäeval toimunud kohtumisel peaministri Vladimir Putiniga.

Varem kiitis abikomisjon heaks majandus- ja rahandusministeeriumis välja töötatud kriteeriumid, mille järgi abistatavad ettevõtted valitakse. Eelisjärjekorras toetab Venemaa riiklikku tähtsust omavaid suure käibega ettevõtteid, kus töötab palju inimesi. Vene meedia on kirjutanud, et kaubandusketid selliste firmade hulka ei kuulu.

Riiklikku abi ootab praegu 1,5 tuhat Venemaa ettevõtet. Venemaa asepeaministri Igor Šuvalovi sõnul hangib riik nende kohta majandusliku ja sotsiaalse iseloomuga infot riikliku osalusega pankade nagu Sberbank, VTB, Vnešekonombank ja Gazprombank kaudu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2008, 11:33
Otsi:

Ava täpsem otsing