Narva-Jõesuu külastatavus kasvab

25. detsember 2008, 10:22

Tänavu külastas Narva-Jõesuud viiendiku
võrra rohkem inimesi kui mullu.

Kui suured hotellid tunnevad end kindlalt ja nende külastatavus kasvab, siis väiksemaid on müüki pandud, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

Ainuüksi tänavu suvel avatud neljatärnihotelli Meresuu külastas 15 000 inimest. Külastajaid oli varasemast rohkem ka Narva-Jõesuu Sanatooriumis, mis on mitu aastakümmet olnud väikese kuurortlinna kaubamärk.

Eesti, Venemaa ja Soome pole ainsad maad, kust Narva-Jõesuhu puhkama sõidetakse. Linnapea Andres Noormägi ütles, et kõige kaugemad külalised olid Uus-Meremaalt. Külastajate mitmekesisus on arenguks väga kasulik.

"Õppides Narva-Jõesuu kurbadest kogemustest ja teades ka turismi põhitõdesid - kui sinu üks kliendisektor ületab 40% käibest, on see väga suur risk. Seetõttu me töötame nii Skandinaavia kui ka Euroopa suunal, et suhtarvud oleksid perspektiivsed ja tulevikku lubavad," rääkis Noormägi.

Sõjaeelsel ajal algas Narva-Jõesuu areng just pärast suurt depressiooni, kui rahvas hakkas hindama kodumaiseid kuurorte. Noormägi loodab, et ajalugu kordub ja majandussurutis hoogustab kuurortlinna arengut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2009, 19:15
Otsi:

Ava täpsem otsing