BÖRS: jõulud ka ei aita, ikka kukume

Mait Jüriado 29. detsember 2008, 17:52

Wall Street üle protsendi miinusesse
vajunud. Nafta hind annab järgi.

USA aktsiaturud hakkasid kukkuma kohe avanedes. Nafta rallis päeva alguses juba teist päeva järjest ning maksis vahepeal ka 42,2 dollarit barrel, kuid nüüd on hinnas tagasi antud ning naftabarrel tõusus 1,8%. Käibed on pisut elavnenud võrreldes viimase paari kauplemispäevaga, kuid jääb ikkagi oluliselt alla keskmisele käibemahule.

Dow Jones tööstuskeskmine oli viimati languses 0,93%, Standard Poor's 500 indeks miinuses 1,03%, Nasdaq miinuses 1,69%.

Dow Chemicali (DOW) aktsiad on 22% miinuses. Kuveit teatas pühapäeval, et lõpetab 17,4 miljardi dollari suuruse ühinemisplaani Dow Chemicaliga poliitilise vastuseisu tõttu. Väidetavalt sattus see tehing Kuveidi seaduseandjate seas kriitikarahe alla. Rohm Haas (ROH) aktsiad on kukkunud samuti üle 18%, sest uudis on pannud kahtluse alla ka Dow ühinemisplaani ettevõttega.

Nokia (NOK) on USAs 1,9% miinuses. Nokia mobiiltelefonide müük Prantsusmaal vähenes 18% detsembrikuu esimeses nädalas ning 20% teisel nädalal, raporteeris Les Echos. See võib olla indikaatoriks, et mobiiltelefonide tootjad saavad majanduslanguses kannatada rohkem kui oodati. Nutitelefonide tootja Research In Motion Limited (RIMM) langenud 4,4%.

Tehnoloogiasektor täna saamas suuremat vatti kui teised. Yahoo (YHOO) kukkunud 3,2%, Google (GOOG) 2,1%, Dell (DELL) langenud 3,2%, Microsoft (MSFT) miinuses 1,7%.

Euro täna tugevnenud dollari vastu 1,65% 1,4307ni ning naela vastu 2,05% 0,9797ni.

Nafta on täna jälle tugeva tõusu teinud ja maksis viimati USAs Nymexil 38,37 dollarit barrel ehk +1,75%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2008, 23:07
Otsi:

Ava täpsem otsing