Väo ja Tartu kombijaamad jooksevad end käima sünkroonis

16. jaanuar 2009, 17:23

Tallinna lähedal asuv Väo elektri- ja
soojuse koostootmisjaam ning Tartumaal Lohkvas paiknev kombijaam alustavad
tegevust pea samaaegselt.

"Sündmused Tartu ja Tallinna suurprojekti käivitamisel on justkui sünkroonis,“ ütles Väo koostootmisjaama omanikfirma OÜ Digismart juhataja Andres Taukar, kui kuulis ajakirjanikult, et Tartus katsetati eile turbiini.

"Meil oli selline pidulikum moment just täna, kui saime oma turbiini ringi käima," lisas ta. "Järgmise nädala jooksul alustame elektrivõrkude sünkroniseerimist," märkis Taukar.

Tema sõnul andsid nemad esimese sooja Tallinna tarbijatele kolm-neli päeva tartlastest varem. "Eks Väo kombijaam sai nurgakivi ju ka 2007. aasta sügisel paar päeva varem kui Tartu jaam," muigas Taukar.

Väo kombijaama omanikfirma juht rõhutas, et tegelikult pole Väo ja Lohkva jaam konkurendid. "Vastupidi, oleme olnud partnerid läbi jõujaamade ja kaugkütte ühingu näiteks seaduseloomes ja muudatusettepanekute tegemisel," selgitas Taukar.

Kui veel paar kuud tagasi oli Väo kombijaamal kindel eesmärk käivitada täisvõimsusel töö juba selle aasta alguses, siis mõningate tehniliste ja tarneprobleemide tõttu on asi viibima jäänud. "Täisauruga peaksime töötama veebruari teisest poolest ja vastuvõtukomisjoni ootame objektile märtsis," kinnitas Taukar.

Väo koostootmisjaama omanikfirmast OÜst Digismart kuulub veerand ASile Tallinna Küte ja 75 protsenti OÜ-le BEN Energy, mille suuromanik on Urmas Sõõrumaa valdusfirma AS U.S. Invest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2009, 16:49
Otsi:

Ava täpsem otsing