Fitch alandab ilmselt Eesti krediidireitingut

24. jaanuar 2009, 13:41

Fitch Ratings kavatseb lähema 18 kuu
jooksul alandada üheksa Euroopa riigi krediidireitingut. Teiste seas langeb
ilmselt ka Eesti riigi reiting, kirjutas Bloomberg.

Euroopa riikide reitingu alandamise põhjusteks on majanduslangus, panganduskriis ja rahvusvaluuta odavnemine. Negatiivne arenguväljavaade on Lätil, Venemaal, Ukrainal, Kasahstanil, Eestil, Leedul, Rumeenial, Serbial ja Gruusial. Langus eksporditurgudel ja kaupade hinnalangus jätkavad niigi kasvus toppama jäänud riikide majanduse laastamist, lisas Bloomberg.

Hetkel kehtib Eestile investeerimisreiting A-. Venemaa ja Leedu reiting on BBB+, Rumeenial BB+, Ukrainal ning Gruusial B+, Serbial BB- ning Kasahstanil ja Lätil BBB-.

Biznews.lv märkis, et Läti reiting võib alaneda rämpsu tasemele, sest selleni on laskuda vaid üks samm. Fitch säilitas Läti stabiilsuspaketile vaatamata reitingu negatiivse prognoosi, mis lubab oletada selle edasist langust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2009, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing