Läti peaminister lõikab valitsemiskulusid

06. veebruar 2009, 10:13

Läti peaminister Ivars Godmanis tutvustas
eile oma plaani valitsemiskulude kärpimiseks.

Plaani raames on plaanis paljude riigi haldusalas olevate ametite ja institutsioonide liitmine, ministeeriumide arvu kärpimine seitsmeteistkümnelt 10-le, ministrite palkade kärpimine ning Läti „Riigi Teataja“ trükkimise lõpetamine – edaspidi ilmub väljaanne vaid elektroonilisel kujul, kirjutas täna majandusleht Biznes Baltija.

Godmanise ettepaneku järgi jääksid alles järgmised ministeeriumid: majandus- ja regionaalarengu ministeerium, rahandusministeerium, kaitseministeerium, välisministeerium, siseministeerium, perede, sotsiaal- ja tervishoiuministeerium, teaduse, hariduse ja kultuuriministeerium, justiitsministeerium, transpordi- ja kommunikatsiooniministeerium ning põllumajandusministeerium.

Juba jaanuaris alanes ministrite palk. Varasema 2147 lati (47 792 krooni) asemel on ministri brutopalk nüüd 1825 latti (40 624 krooni).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2009, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing