Godmanis: meie prognoosid olid liiga optimistlikud

17. veebruar 2009, 11:08

Läti peaminister Ivars Godmanis tunnistas
täna Läti telekanalile LNT antud intervjuus, et valitsuse selle aasta
majandusprognoosid tuleb ümber vaadata.

„Paistab nii, et 5% majanduslangust oli liiga optimistlik prognoos,“ tunnistas Läti peaminister, kelle sõnul töötavad praegu uusi prognoose välja nii Läti keskpank, rahandusministeerium kui Rahvusvaheline Valuutafond.

Läti statistikaameti esialgsel hinnangul kahanes Läti SKP läinud aasta viimases kvartalis 10,5% protsenti, vahendas agentuur Bloomberg.

Eile saabus Lätti IMFi missioon, et kontrollida läinud aasta lõpus kokku lepitud 7,5 miljardi euro suuruse abipaketi täitmise tingimusi.

Ka IMF möönab, et oodatust järsem majanduslangus võib sundida abiprogrammis muudatusi tegema. „Missioon annab hinnangu viimastele arengutele Lätis ning väliskeskkonnas ning värskendab vajadusel abiprogrammi makromajanduslikku raamistikku,“ teatas IMF. „Lisaks uuritakse võimalusi valitsuse eelarvepositsiooni tugevdamiseks, kuna see on määrava tähtsusega strateegia õnnestumiseks, mis tahab hoida Läti lati seotud kurssi,“ teatas IMF.

Godmanis ütles intervjuus, et makse ei võiks tänavu Lätis enam tõsta, kuid diskussioone sel teemal ei saa välistada. Samuti lubas peaminister valitsuses „uusi nägusid“.

Eile oli Godmanis kutsutud Läti presidendi Valdis Zatlersi juurde, kes 13. veebruaril teatas, et peaminister on kaotanud tema usalduse. Pärast neli tundi kestnud kohtumist teatas Zatlers, et Godmanis jääb ametisse, kuid peab jätkama ministeeriumide arvu vähendamise plaaniga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing