Valgevene salastas majandusseisu kajastava statistika

20. veebruar 2009, 16:41

Valgevenes ei saa enam kätte riigi
tegelikku majandusolukorda kajastavat statistikat, vahendas charter97.org.

Ühest küljest võib sellist sammu tervitada, kommenteeris Valgevene uudisteportaal, sest detailse statistika eest tuli maksta ja seda kasutasid teiste seas ka uudistekanalid. Samas on tasuta statistika olnud Valgevenes alati kärbitud ega peegelda seetõttu tegelikkust.

Jaanuari esimesest avalikust statistikaülevaatest puudusid andmed varude kohta, mis on ajakirjanikke alati huvitanud. Näiteks ei saa enam ülevaadet valmistoodangust erinevate tööstusharude lõikes ega sellest, kui palju autobusse, traktoreid, kombaine, gaasipliite, telereid, kelli ja muud Valgevenes valmistatavat on lattu seisma jäänud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2009, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing