Rahvusooper Estonia kõrvale kerkib Nokia kontserdimaja

14. mai 2009, 14:14

Otse rahvusooper Estonia vastas, endise
Sakala keskuse kohal, avab sel sügisel uksed Põhjamaade moodsaim kontserdimaja,
teatas selle juhataja Aivar Sirelpuu. Uus kontserdipaik kannab oma
suursponsori Nokia nime.

Solarise keskusega ühe katuse alla ehitatava kontserdimaja juhataja sõnul on uus saalikompleks vaieldamatult Põhjamaade moodsaim ja tehniliselt kõige kõrgetasemelisem multifunktsionaalne vaba aja veetmise ruum.

"Nokia otsus lüüa nii jõuliselt kaasa meie kultuurielu elavdamises väärib ainult kiitust. Loodan, et üheskoos suudame Nokia Kontserdimaja ja siinsed kultuurisündmused panna tõeliselt kaunilt kõlama nii Eestis kui ka maailmas laiemalt," kommenteeris Sirelpuu.

Nokia Eesti juhatuse liige Jüri Teemant ütles Äripäevale, et majanduskriisi valguses pole sobilik avaldada konkreetseid summasid, millega Nokia uut kontserdimaja toetab. "Oleme kokku leppinud, et me seda ei avalda, kuna kõik vaatavad praegu oma rahakotti," sõnas ta.

Teemant lisas samas, et Nokia plaanib koostööd pikaks ajaks ning lepingu pikkus on võrreldav Saku suurhalli ning õlletehase kümneaastase koostöölepinguga. Kui Saku Õlletehasel tuli osta ka Rocca al Mare suurhalli aktsiaid, siis Nokia seda ei teinud, kinnitas mobiilifirma juht.

Varem on meediast läbi käinud, et Saku Õlletehas toetab Saku nime võtnud suurhalli igal aastal miljoni krooniga. Nokia Eesti juht tunnistas Äripäevale, et toetussummad jäävad samasse suurusjärku, olles isegi mõnevõrra suuremad.

Nokia nime kannab juba varasemast kolm kontserdisaali Ameerikas: New Yorgis, Dallases ja Los Angeleses. Mobiiligigant toetab kontserdisaale, kuna see läheb kokku Nokia väärtuste ja eesmärgiga ühendada inimesi, rääkis Teemant.

Solarise keskuse ehitus algas pisut rohkem kui kaks aastat tagasi ning kontserdimaja ametlik avamine on plaanitud selle aasta oktoobrisse. Suve jooksul toimuvad saalis viimistlus- ja sisustustööd ning paigaldatakse tehniliselt kõige keerukamad lava-, valgus- ja helisüsteemid.

Järgmisel nädalal tulevad müüki Nokia Kontserdimajja kavandatud Vanemuise muusikalavastuste, sh novembris esietenduva „Evita“ piletid, lähiajal lisanduvad eelmüüki Vana Baskini Teatri, Eifmani Balletiteatri etenduste, Dmitri Hvorostovski ja Ivari Ilja kui ka paljude teiste etenduste ja kontsertide piletid.

Peale Saku suurhalli on Eestis tegutsevad ettevõtted andnud oma nime ka kinokompleksile Coca-Cola Plaza ja jalgpallistaadionile A. Le Coq Arena.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2009, 19:08
Otsi:

Ava täpsem otsing