Opositsioon tahab valimiskulutusi piirata

18. juuni 2009, 10:42

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli andis
riigikogus opositsioonierakondade nimel üle eelnõu, mis paneks erakonna
valimiskampaania ülempiiriks viis miljonit krooni.

"Eelnõu algatajate arvates on valimiskampaaniate maksumus ületanud Eestis mõistlikkuse piiri, valimiskampaaniate maksumus ületab tihti ka meist oluliselt jõuakamate riikide kulutusi. Arvestades Eesti suhteliselt noort demokraatiat, oleks selline piirang vajalik kas või sellepärast, et tekiks senisest aktiivsem poliitiline debatt erinevate ideede üle ja et valimiskampaaniate ajal ei võitleks omavahel peamiselt reklaamifirmad," ütles Rüütli.

Erakonnaseaduse muutmise seaduse eelnõu taga on Rahvaliidu, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Eestimaa Roheliste fraktsioon.

Ta märkis, et üsna mitmed riigid on kehtestanud valimiskampaaniatele ülempiirid ning selle seadusemuudatuse eesmärk on muuta erakonnaseaduses erakondade valimiskampaaniate kulude ja erakondade rahastamist puudutavat regulatsioonid vastavamaks demokraatia üldtunnustatud reeglitele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2009, 10:43
Otsi:

Ava täpsem otsing