Eesti Pank: hapude laenude maht mais kasvas 5,5%ni

25. juuni 2009, 12:53

Üle 60 päeva maksetähtaega ületanud laenude
osakaal laenuportfellis tõusis eelmise kuu 5,2 protsendilt 5,5 protsendini mai
lõpus, teatas Eesti Pank.

"Viivislaenude kasvutempo mais mõnevõrra rauges. Üle 60 päeva maksetähtaega ületanud laenude osakaal laenuportfellis tõusis eelmise kuu 5,2 protsendilt 5,5 protsendini mai lõpus," ütles Eesti Panga finantssektori poliitika allosakonna juhataja Jana Kask.

"Ka uute probleemlaenude lisandumine jäi varasemate kuudega võrreldes tagasihoidlikumaks. Halvenenud majandustingimustes kasvab siiski nende eraisikute ja ettevõtete hulk, kellel käib laenu tagasimaksmine ajutiselt või püsivalt üle jõu," tõdes ta.

Kask lisas, et Eesti Panga kevadprognoosi põhistsenaariumi põhjal suureneb üle 60 päeva viivist kandvate laenude osakaal laenuportfellis käesoleva aasta lõpus 9 protsendini ja laenukahjumid ligi 4 protsendini pangalaenude kogumahust.

"Panganduse kapitaliseeritus on piisav suurenevate laenukahjumitega toimetulekuks. Mai lõpuks oli pangandussektori keskmine kapitali adekvaatsus 22,3 protsenti, ületades seega piisava varuga 10-protsendilise miinimumnõude," rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 17:28
Otsi:

Ava täpsem otsing