General Electricu juht: USA vajab uut majandust

26. juuni 2009, 21:22

General Electricu tegevjuht Jeff Immelt
lausu täna Detroidis peetud kõnes, et USA vajab majanduse ümberfokuseerimist
tootmisele ja ekspordile, kui soovib suurest kriisist väljuda, vahendab
Reuters.

Maailma suurim majandus ei saa enam tugineda tarbimisele ega Wall Streeti finantsvõlule, kui ta soovib, et riigi elanike kõrge elustandard püsib, kinnitas USA suurima tööstuskonglomeraadi juht. „Me peaksime selgelt distantseeruma igasugusest arrogantsist, valedest eeldustest või tundest, et asjad lähevad hästi lihtsalt sellepärast, et me oleme Ameerika“. „Meie konkurentsieelis on ära kadunud ja see on löönud tugevasti keskklassi,“ lisas ta.

USA peaks töötama selle nimel, et tootmine hõivaks 20 protsenti töötajatest, mis on kaks korda enam, kui praegu, lausus Immelt.

Konglomeraadi juht kinnitas, et General Electric rajab väljapoole Detroiti tootmise uuringute keskuse, kus saab tööd 1100 töötajat. Immelti arvates, on USA ettevõtted liiga palju sõltuvad tootmisest väljaspool Ühendriike.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. July 2009, 11:58
Otsi:

Ava täpsem otsing