Vene autoturg võib mullusega võrreldes 50% kahaneda

21. juuli 2009, 11:55

Venemaa autoturg võib 2008. aastaga
võrreldes kokku tõmbuda 50%, teatas PricewaterhouseCoopers.

Vene autoturu languse põhjuse taga seisneb töötuse kasv, rubla väärtuse langus dollari ja euro suhtes ning autolaenude kokkukuivamine, kirjutas Bloomberg.

Vene turg oli esimesel poolastal Euroopas suuruselt viies, mullu oli Vene turg veel teisel kohal, rääkis PwC autoturgude osakonna juht Stanley Root. Müük on kukkunud 55% esimesel poolaastal 743 000 autoni ning on ebatõenäoline, et teisel poolaastal turg elavneb, ütles Root.

"Me ei oota nõudluses tugevat kasvu aasta teises pooles töötuse ja sellest tulenevalt sissetuleku languse tõttu," rääkis ta. Paljud inimesed, kes tahtsid osta endale autot sel aastal, on juba ära kasutanud soodusmüüke, kuna automüüjad on proovinud varudest lahti saada.

Majanduskriis on peatanud Venemaa tarbimisbuumi, mis aitas 1998. aastast majandusel kasvada igal aastal 7% ning kasvatada palgad kuuekordseks. Esimeses kvartalis kahanes maailma suurima energia eksportija majandus 9,8%, mis on 15 aasta suurim kukkumine.

PwC pessimistlikuma stsenaariumi järgi võib uute ja imporditud kasutatud autode müük langeda sel aastal 60%, 1,3 miljoni autoni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2009, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing