Hiina investorid ostsid uut aktsiat kui pöörased

27. juuli 2009, 12:07

Sichuan Expressway aktsia, millega täna
hakati Shanghai börsil kauplema, kerkis koguni 324 protsenti. Aktsiaga
kauplemine peatati kahel korral, vahendab Bloomberg.

Tasuliste teede operaatori aktsia sulgus 10,90 jüaanil. Aktsia maksis Shanghais kolm korda rohkem, kui Hongkongis. Ettevõte müüs investoritele 500 miljonit uut aktsiat hinnaga 3,60 jüaani tükist. Kokku sai ettevõte 1,8 miljardit jüaani ehk 264 mln dollarit.

Aktsiamüük institutsionaalsetele investoritele märgiti 361 korda üle ja online-müük jae- ja kutselistele investoritele märgiti 388 korda üle. Ettevõte kaasas raha, et osta emafirma käest ära Sichuan Chengle Expressway, mis laiendab ettevõtte teedevõrku.

Kümmekond aastat tagasi asutatud ettevõte tegutseb 380 kilomeetri pikkusel kiirteel Sichuanis. Läinud aastal kasvas ettevõtte kasum kümme protsenti, 544,5 mln jüaanile.

„See aktsia hinnatõus on üle kõigi ootuste,“ ütles Shenyin Wanguo Securitiese analüütik Zhou Meng, kelle hinnangul on aktsia õiglane väärtus viis jüaani. „Hetkel on investorite meelestatus positiivne.“

Hongkongis tõusis aktsia hind 5,6 protsenti, 3,60 Hongkongi dollarile. Tänavu on Hongkongis aktsia hind kahekordistunud võrreldes Hang Seng indeksi 41 protsendise tõusuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2009, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing