USA kinnisvaramüük tegi rekordi

27. juuli 2009, 19:32

Uute kodude müük USAs tegi juunis viimase
kaheksa aasta suurima hüppe ning kerkis tervelt 11 protsenti, kirjutab
Bloomberg.

Möödunud kuul osteti 384 000 elamut aastasel baasil, mis on Bloombergi poolt jälgitavate ökonomistide prognoosidest peajagu üle. Nemad ootasid 352 000 kodu müüki aastasel baasil. Müüginumber on suurim alates novembrist.

Kuigi töötus kasvab kaunis kiiresti, kukuvad samal ajal suure hooga ka kinnisvarahinnad ja laenuintressid, mis lasevad endiselt töökohta nautivaid ameeriklasi taas suuremaid sellelaadseid sisseoste teha.

„Teeme edusamme selle suure hulga tühjade valmiskodude absorbeerimisel ning see on fundamentaalne samm kinnisvarahindade paranemise alguseks,“ sõnas PNC Financial Services Group vanemökonomist Robert Dye uudisteagentuurile nentides siiski, et arvestades päris tõsist töötuse taset saab üleshüpe olema kaunis tagasihoidlik.

Kodude mediaanhind langes aastatagusega võrreldes 12 protsenti 206 200 dollarini. Mais oli mediaanhinnaks 219 000 dollarit. Uute kodude müük langes juunis aastatagusega võrreldes 21 protsenti, kuid siiski kaugel täiesti põhjast, mis saavutati jaanuaris, mil müüdi 329 000 uut kodu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2009, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing