Indrek Neivelt peab euro poole jooksmist riskantseks

16. august 2009, 10:27

Indrek Neivelti hinnangul võiks Eesti
liigse riskantsuse tõttu loobuda praegu eurole üleminekust,
kuid poliitikud on vastupidisel seisukohal.

Indrek Neivelti arvates on olukorras, kus majandus kukub 15-16%, euro poole jooksmine riskantne ettevõtmine, vahendasid ERR Uudised eileõhtust telesaadet "Aktuaalne kaamera". "Kui me võtame euro 2011 kasutusele, ega sellest elu paremaks ei lähe 2012 või 2011 juunikuus näiteks," rääkis Neivelt, nimetades Eesti põhiprobleemina madalat ekspordi tootlikkust.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas kiitis Neiveltit ühiskonnas olulise diskussiooni algatamise eest. Endiste rahandusministrite Aivar Sõerdi ja Taavi Veskimägi hinnangul toetab eurole üleminekupüüdlus konservatiivset rahanduspoliitikat ning annab positiivse signaali välisinvestoritele, endine rahandusminister Ivari Padar tõdes samas, et eurole ülemineku kavast ei tohi loobuda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2009, 20:20
Otsi:

Ava täpsem otsing