Kruuda kinnisvaraettevõte üritab võlakirjade maksmist edasi lükata

30. september 2009, 18:53

Oliver Kruuda suuromanduses oleva Luterma
kinnisvaraettevõte REC Varad üritab saabunud võlakirjatähtaegu edasi lükata,
ütles juhatuse liige Peeter Lillestik.

„Loomulikult me oleme kõigi võlakirjainvestoritega suhelnud. Tegeleme täna sellega, et restruktureerida võlakirjad. Protsess käib,“ kommenteeris Lillestik, märkides võimaliku edasilükkamise aja kohta, et üritatakse leida kõigile sobiv lahendus.

„Ma arvan, et see on küsimus võlakirjafondile,“ vastas Lillestik küsimusele, mis võis olla põhjus, miks Swedbanki võlakirjafond REC Varade 16 mln kroonises mahus võlakirjad nulli hindas.

Lillestiku sõnul läheb ettevõttel nii, nagu teistelgi Eesti ettevõtetel Eestis tänases majandussituatsioonis läheb. „Aeg on raske ja keeruline. Ega REC Varadel midagi teistmoodi ole,“ nentis mees.

"REC Varadel ei ole hetkel ühtegi suurt arendusprojekti pooleli, mis nõuaks suuri lisafinantseeringuid või mis ootaks müümist," kinnitas ta. Kindlasti on plaane, kuid praegu püütakse lahendada hetkeprobleeme ja seepärast ka Lillestiku sõnul uusi investeeringuid plaanis ei ole.

Olemasolevatest projektidest ja jooksvast käibest ei olnud Lillestik valmis rääkima. 2008. a majandusaruanne on ka veel äriregistrile esitama. Kui see ühel päeval teoks saab, soovitas ta sealt pooleliolevaid kinnisvaraprojekte vaadata.

Bulgaaria elumajaprojekti kohta ütles Lillestik, et hetkel kortereid müüakse, kuid see ei lähe väga kiiresti ning ka mahud ei ole kuigivõrd suured.

„Meil on selle otsuseni veel pisut aega. See sõltub paljudest teistest arendustest, aga kuna tegemist on hea projektiga, kaalume tõsiselt tagasi osta,“ vastas Lilestik küsimusele, kas on plaanis eelmisel aastal võõrandatud tütarfirma OÜ BCA Center tagasi osta.

Oktoobris 2008. a võõrandas REC Varad (toona veel Kalev REC) oma osaluse OÜs BCA Center täitmaks Luterma grupi piimandusvaldkonna arengut finantseerivate pankade nõudmisi võõrkapitali kaasamisel. Lepingu kohaselt on REC-il õigus ühe aasta jooksul arvates osaluse omandiõiguse ülekandmisest see tagasi osta. Luterma grupi kinnisvarasegmendi tütarettevõtjana on REC jätkuvalt valmis osalema erinevate erapartnerlusprojektide pakkumistel, seisab endise börsifirma Luterma börsiteates.

Luterma grupi kinnisvara segmendi olulisimaks projektiks 2008/2009 aruandeaastal kujunes börsiteate kohaselt tütPeeter Lillestikarettevõtja OÜ BCA Center kaudu toimunud arendustegevus Tallinna Koolide Erapartnerluse Projekti raames pealinna viie kooli rekonstrueerimisel.

REC Varad said 2008/2009 aruandeaastal 223 mln kroonise käibe juures 48 mln krooni kahjumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2009, 12:19
Otsi:

Ava täpsem otsing