Ajaleht: Nordea võib osta Parexi

27. oktoober 2009, 10:09

Majandusleht Biznes Baltija kirjutab
täna, et kuulduste järgi on üks võimalik Läti Parex banka ostjaid Põhjala suurim
pank Nordea.

Kui kuuldused tõeks osutuvad, võib Nordeast saada varade poolest turu liider, kirjutab leht.

Nädalavahetusel tuli selle infoga välja TV3 telesaade Neka personiga, viidates anonüümsetele allikatele. Nordea ise eile neid kuuldusi ei kommenteerinud.

Telekanali andmeil on enne Parexi müüki plaanis pank restruktureerida – n.ö halba panka koondatakse probleemsed varad ning panga põhiosast lüüakse lahku ka Venemaal ja teistes riikides paiknevad Parexi tütred.

Parexi varad ulatusid juuni lõpu seisuga 2,7 miljardile latile (Parex Groupi varad 2,81 mld latti), laenuportfell 1,63 miljardile latile. Varade mahult on Parex Läti turul Swedbanki ja SEB järel kolmandal kohal. Neljandal kohal on Nordea.

Läti kommertspankade assotsiatsiooni esimehe Teodors Tverijonsi sõnul on Nordea kõrval veel teisigi panku, mis Parexi vastu huvi tunnevad. „Ma tean vähemalt kolme panka, mis on sel aastal Riiat külastanud, et uurida Parexi ostuvõimalusi,“ ütles ta lehele.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütles eile, et kõnelusi peetakse „mitmete“ Parexi vastu huvi tundvate potentsiaalsete investoritega. Peaministri sõnul loodetakse tehing lukku lüüa veel enne aasta lõppu.

Praegu kuulub 70,3% Parexist Läti erastamisagentuuri kaudu riigile ning 25% EBRD-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 12:10
Otsi:

Ava täpsem otsing