Rivo Sarapik • 29. oktoober 2009 kell 21:00

Koht esimeses reas. Alati

Kinode ampluaalaiendus kontserdite näitamise näol laseb muusikasõbral esinemist alati nii VIP-loožist, lava tagant kui ka lavalt vaadata. Piletist ja saali täituvusest sõltumata.

Forum Cinemas pakub lisaks filmivalikule juba mõnda aega võimalust nautida kinosaalis ka elusa bändi esinemist. Vimane otseülekanne kulges kinodesse üle ilma Londonist, kus Robbie Williams üle kolme aasta taas lavalaudu tallas. Kolmapäevast jookseb aga kaks nädalat kinodes popikuningas Michael Jacksoni viimase ja publikuni jõudmata jäänud kontserdi proovide ülevaade, mis ametlikult küll film, ent sisult kontsert. Väga võimas kusjuures, Jackson ei olnud lahkumise eel eesriiet ette tõmbama valmistuv rauk, vaid nii hääle kui ka lavaliikumise poolest tippvormis. Ja kontsertfilm näitab, millest ilma jäädi. Paljust.

Esialgu võõras kontseptsioon aga tundub esmakordsel tutvumisel päris hea. Keegi ei sõida küünarnukiga ribidesse, kellegi õlu ei valgu sülle või kaela jne.

Suurim pluss on aga tegelikult see, et kaamera viib publiku nii lava ette, selle peale kui ka taha. Kaetavad vaatenurgad jäävad tavaliselt peitu. Või siis VIP-looži pileti taha. Suured plaanid esinejast aitavad meeleolumuutusi, intensiivsust ning loo emotsionaalsust näost välja lugeda.

Tõsi, kontserdisaali muusikast ja publikust tiinet õhku asendab kinosaalis meeldiv konditsioneer, mis mõnevõrra elamust kahandab. Publiku heas mõttes hullumine jääb samuti vaid ekraanile. Ehk kogu elamus on veidi steriilse maiguga. Kuigi kaasa laulda ei keelatud, suuremas saalis olla seda ka tehtud.

Hetkel kuum