ÄP fototoimetus • 10. november 2009 kell 21:00

Miljardär Hillar Teder müüb kriisi tõttu Venemaa hotelliprojekti

Investeerimisfirma Expert Capital müüb lõpetamata 12korruselise hoone Moskva prospektil, millesse plaaniti ehitada hotell. Ettevõtte omanik on ettevõtja Hillar Teder, kes väljus O'Key hüpermarketite projektist 2007. aastal.

Nagu Hillar Teder väljaandele Delovoi Peterburg ise rääkis, ehitas Expert Capital hoone operaatorfirma Intourist Hotel Groupi tarbeks. Ehitusse on juba maetud 390 miljonit rubla, kuid majanduskriisi tõttu pole Expert Capitalil võimalik saada soovitud summas pikaajalist laenu. Vajaka jääva summana nimetas Teder ligikaudu 200 miljonit rubla, mida ta tahaks laenata 5-7 aastaks.

Ärimees märkis, et praegu on lahtine, kuidas ehitatavat hoonet kasutada, kuid ta märkis, et lähema aasta-pooleteise jooksul hoonet ei müüda.

Samas peaks Intourist Hotel Groupi projektijuhi Aleksandr Botšurovi andmetel ostu-müügitehing suletama selle kuu lõpuks, kuna seda nõuavad pangad. Botšurovi andmetel müüakse projekt 300 miljoni rubla eest. Kes on ostja, ei osanud ta öelda.

Inturisti kontserni kuuluv Intourist Hotel Group, mis on juba mitmeid aastaid püüdnud siseneda Peterburi hotelliturule, majandab üheksat hotelli Venemaal ja üht Tšehhis.

Botšurov märkis, et pärast hoone müüki pole hoone profiili muutus välistatud, kuid senini teisi kohti, kus Inturist Peterburi hotelli avada võiks, ka pole.

Hotelliehituse peatöövõtja Irest Stroi teatel algasid ehitustööd Moskva prospektil asuva projekti kallal 2006. aastal ja käisid finantseeringuist sõltuvalt vahelduva eduga kogu vahepealse aja kuni 2009. aasta suveni.

Autor: ÄP

Hetkel kuum