Tallinn tõstab ühissõidukite piletite hindu

Maire Kasemaa 02. detsember 2009, 13:26

Tallinna linnavalitsus tõstab uuest aastast ühissõidukite piletite hindu mittetallinlastele, teatas Raepress.

Kavandatav hinna erinevus tallinlastele ja mittetallinlastele on eelkõige perioodipiletite hinnas. Näiteks 90päevane ID-kaardi põhine pilet hakkab tallinlasele maksma 660 krooni ja mittetallinlasele 825 krooni.

Eelmüügist ostetud bussitalong hakkab nii tallinlastele kui mittetallinlastele maksma 15 krooni ja bussijuhilt ostetud sõidupileti hinnaks kavandatakse eelnõu kohaselt 25 krooni.

„Kuna riik ei toeta Tallinna ühistranspordi liiniveo finantseerimist, vaid katab üksnes Harjumaale ulatuvate liinilõikude kulud kuni 30% ulatuses tegelikust vajadusest, tuleb Tallinna ühistranspordi ülalpidamiskohustus täies mahus katta linna eelarve vahendite ja kogutava piletitulu arvel,“ selgitas abilinnapea Taavi Aas.

Piletitulu katab Tallinna ühistranspordi kulutustest ainult 35%, ülejäänu doteeritakse linna poolt. „Ühistranspordi piletihinna tõstmine on otseses seoses ka kütuse aktsiisi suurenemisega ja elektrienergia hinna tõusuga,“ lisas Aas.

Tallinna linnavolikogu määruse eelnõu kohaselt korrigeeritakse alates 1. jaanuarist 2010 Tallinna ühistranspordi piletihindu ja kehtestatakse soodushinnad rahvastikuregistrijärgsetele Tallinna linna elanikele.

Muudatusi tehakse ka soodushinnaga kaartide struktuuris, mille tulemusena ei ole enam soodushinnaga kaarte isikutele, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel ei ole Tallinn.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. December 2009, 13:33
Otsi:

Ava täpsem otsing