Komisjon: valimiskampaaniat rahastasid juriidilised isikud

Kadrin Karner 07. detsember 2009, 16:49

Korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon vaatas tänasel istungil läbi valimisliitudelt laekunud kohaliku omavalitsuse volikogu kampaania aruanded ning tõdes, et mitmel juhul on toetajaks olnud juriidiline isik.

Läbivaadatud aruannetest selgus, et mitmel juhul on valimisliite toetanud juriidilised isikud, mis pole kooskõlas kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadusega. Komisjon juhib konkreetsete valimisliitude tähelepanu nimetatud puudusele ja annab suunise, et valimisliitudel tuleb juriidilistele isikule tagastada nende poolt tehtud  annetused ning ühtlasi esitada komisjonile uus korrigeeritud aruanne. 

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel osales 324 valimisliitu. Tänase päeva seisuga oli komisjonile laekunud 277 valimiskampaania rahastamise aruannet. 7. detsembri seisuga oli kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel osalenud valmisliidust aruanded esitamata veel 47 valimisliidul.

Erikomisjon on valla/linna valimiskomisjonide vahendusel pöördunud aruande esitamata jätnud valimisliitude volitatud esindajate poole varasemalt 24. novembril ja 1. detsembril ning neile seadusega pandud kohustust meelde tuletanud.

Käesolevaga avaldab erikomisjon valimisliitude ja nende volitatud isikute andmed, kes pole erikomisjonile allkirjastatud valimiskampaania rahastamise aruannet vaatamata meeldetuletusele esitanud.

 

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. December 2009, 17:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing