Tallinn säästab kokkuhoiuga aasta lõpus 70 miljonit

Silvia Kruusmaa 09. detsember 2009, 11:54

Tallinna linn hoiab aasta viimases kvartalis kokku ca 70 miljonit krooni, prognoosis linna finantsdirektor Katrin Kendra.

„Tegeliku kokkuhoiu saame teada alles jaanuari lõpuks, kui saame kokku eelmise aasta tekkepõhiste kulude aruande. Planeeritu kohaselt peaks kokkuhoidu saavutama ca 70 mln krooni kogu viimase kvartali kohta kokku, kuid see ei ole mitte üksnes selle käskkirja põhjal, vaid üleüldine kulude kokkuhoid ja säästlikum majandamine,“ rääkis Kendra.

Oktoobri lõpus tegi Tallinna linnapea Edgar Savisaar käskkirja, millega muu hulgas keelas novembris-detsembris bürootarvete ostmise, maksta linna ametiasutuste töötajatele uusi ja ühekordseid lisatasusid ning  välislähetusse saab vaid erandkorras..

„Käskkirjas välja toodud kulude analüüsi saame teha jaanuari lõpuks. „Panuseid“ välja tuua hetkel ei saa, kuid jaotus on selline, et tegevuskulude kokkuhoiuga oleme arvestanud summas ca 55 mln kr, finantskuludes 8 mln kr ja investeeringutes ca 7 mln kr. Kokkuhoid siinkohal tähendab, et selle summa võrra jäävad eelarves kavandatud kulutused tegemata ehk eelarvevahendid kasutamata,“ selgitas Kendra, toomata välja täpset summat, mille linnapea algatatud säästukampaania Tallinna kassasse jätab.

Tallinna finantsjuht rõhutas, et järgmisel aastal on igal linna asutusel vaja majandada säästlikult ja selleks ei ole loodetavasti vaja eraldi käskkirja välja anda. „Hinnangu andmisel asemel aga kinnitan, et Tallinna linn tuleb kõigi oma 2009. aasta kohustuste täitmisega hästi toime ning kõik kulud tasutakse tähtaegselt,“ vastas Kendra küsimusele, kas selline kokkuhoid on piisav, et Tallinna eelarve kulusid ja prognoosituid tulusid tasakaalus hoida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. December 2009, 11:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing