Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Punane reede Ühendriikides

  Ungari poolt taas alguse saanud võimaliku võlakriisi mure koos nõrga euro ning Ühendriikide nõrkade tööturuandmetega kukutas aktsiaturud uude aukku.

  Euro langes tänaste uudiste najal alla 1,20 dollari piiri, tähistades taas viimase nelja aasta madalaimat taset. Dollar on suutis kallineda täna pea kõigi suuremate valuuta suhtes, välja arvatud Jaapani jeen. Tavaliselt on dollar ja jeen tõusmas, kui investorite riskivalmidus saab hoobi.
  Euroopa ühisvaluutale ja kogu piirkonnale tõi täna suure paugu Ungari, kus peaministri pressiesindaja sõnul pole jutud riigi maksejõuetusest mingi liialdus. „Need arengud on äärmiselt tähtsad, sest Ungari võlast tulenevad kaotused peavad Euroopa pangad kinni maksma ning neid on niigi tabamas juba teine võlgade mahakandmise laine,“ ütles Marta on the Markets turustrateeg T.J. Marta. „See omakorda tähendab uut hoopi finantstuludele üle maailma.“
  Ühendriikide valitsuse teatal palkasid tööandjad maikuus etteennustatust märksa vähem töötajaid. „Tööturu raport paneb sellele kasvujutule pidurid peale,“ ütles PNC Wealth Managementi investeerimisametnik James Duningan. „See on viimase aja ebakindluse, eriti Euroopa olukorra ohver. Märksa tugevamat kasvu ennustanud inimesed peavad ilmselt enda prognoose muutma.“
  S&P sektorid olid täna põhimõtteliselt tumepunased. Üle 4% pidid tänasega järele andma konglomeraatide, kapitalikaupade, baasmaterjalide ja transpordisektor. Uudised nõrgalt taastuvast majandusest viis ka nafta hinnad alla, kuna investorid ei näe hetkel põhjust, miks musta kulla tarbimine peaks suurenema. Nafta hind kukkus tänasega 4,70%, makstes päeva lõpuks 71,10 dollarit barrelist. Paistab, et investorid on paigutamas enda raha aktsiaturgudelt kulda, mis loomulikult viib kulla hinna kohe üles. Väärismetalli untsi hind tõusis tänasega 11 dollarit, makstes 1221 dollarit.
  Paraku peab tõdema, et täna ükski tuntud suurfirma aktsia ei suutnud enda hinda suurendada. Päeva suurimateks langejateks osutusid MetLife’i (-6,99%; 38,48), Macy’se (-6,49%), Barclayse (-6,48%; 16,45), Nokia (-6,26%; 9,58), ning CBS-i (-5,62%; 13,93) aktsia.
  Valuutaturgudel oli täna küllaltki tormiline päev, kus kõik suuremad valuutad peale Jaapani jeeni kukkusid märkimsväärselt dollari vastu. Euroopa ühisvaluuta euro kukkus tänasega dollari vastu 1,47%. Enne nädalavahetust võrdus võrdub üks euro 1,1982 dollariga.
  Aktsiaturud liikusid täna peaaegu sirgjooneliselt madalamale, kukkudes päevaga enam kui 3%. Dow kukkus taas allapoole 10 000 punkti piiri, sulgudes 9 931 punkti peal. Dow Jones tööstuskesmine langes 3,16% ehk 324 punkti. Nasdaqi indeks kukkus 83 punkti ehk 3,64%, sulgudes 2219 punkti juures. S&P 500 koondindeks kukkus tänasega 38 punkti ehk 3,44%, sulgudes 1065 punkti peal.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.