24. august 2010 kell 17:20

Viljandi maavanem: meile on uusi tööandjaid tekkinud

Töötuskindlustuse hüvitise saajate arvu vähenemine Mulgimaal tuleb majanduse mõningasest elavnemisest ja uute tööandjate tulekust, märkis Viljandi maavanem Lembit Kruuse.

Statistikaameti andmetel oli 2009. aasta teises kvaratlis Viljandi maakonnas töötuskindlustuse hüvitise saajaid 1096 inimest ning selle aasta teises kvartalis oli neid 1087 ehk hüvitise saajaid vähenes protsendi jagu.

"Võib-olla on hüvitise saajate arvu vähenemise tinginud majanduse mõningane elavnemine või suvi ja tööandjate seas on tekkinud teatud stabiilsus," ütles numbreid vaadates Viljandi maavanem Lembit Kruuse.

"Uusi tööandjaid on meile tõesti ka tekkinud, näiteks üks madratsitootja, mis lõi juurde paarkümmend töökohta," lisas ta.

"Samas soodustab tänane töötuskindlustussüsteem kodus olemist. Nüüd võib arvata, et kodus olemise aeg on täis saanud ja inimesed on nõus vastu võtma ka madalama palgaga tööd, kui varem tegid," märkis Viljandi maavanem.

 

Autor: Katre Pilvinski, Anne Oja

Hetkel kuum