Kadrin Karner • 2. september 2010 kell 3:55

Oktoobrist tuleb toasooja eest rohkem välja käia

Alates 1. oktoobrist kehtib ASi Tallinna Küte klientidele uus soojuse piirhind 890.34 krooni MWh eest, millele lisandub käibemaks, teatas Tallina Küte eile hilisõhtul.

Uue hinnaga arved, kus senisest 4,57% kallim hind, tulevad klientidele novembris.

„Lähtuvalt sellest, et Tallinna Küte ostis suveperioodil üle poole müüdavast soojusest Väos asuvast hakkepuidul töötavast Tallinna Elektrijaamast, ei kajastunud sel perioodil aset leidnud Iru Elektrijaama hinnatõusud ja gaasi kallinemine meie soojuse müügihinnas klientidele,“ põhjendas AS Tallinna Küte juhatuse liige Priidu Nõmm. Tema sõnul, on Iru Elektrijaam viimase aasta jooksul tõstnud müüdava soojuse hinda 66%. Sisseostetav maagaas on samal ajal kallinenud ligi 40%.

„Kuna küttehooaja saabumisega oktoobris suureneb soojuskoormus, peab Tallinna Küte taas hakkama soojust ostma ka Iru Elektrijaamast ja täisvõimsusel tööle panema ka oma gaasil töötavad katlamajad. Kuna Iru Elektrijaam tõstis augustist taas meile müüdava soojuse hinda 14 protsenti ja jätkuvalt kallineb ka maagaasi hind, kajastub eelpoolöeldu soojuse piirhinnas 1. oktoobrist,“ selgitas Nõmm. 

Alates augustist on Iru Elektrijaama poolt Tallinna Küttele müüdava soojuse ja Tallinna Elektrijaamas kohalikust hakkepuidust toodetud soojuse hinnavahe ligi 175 EEK/MWh viimase kasuks.

Tallinna Küte toodab ligi 46 protsenti aastas müüdavast soojusest ise oma katlamajades, kasutades selleks gaasi. Ülejäänud osa ostab Tallinna Küte sisse Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast, Tallinna Elektrijaamalt ja teistelt väikestelt soojuse tootjatelt.

Tallinna Küttele soojust tootev Tallinna Elektrijaam on hakkepuidul töötav soojus- ja elektrienergia koostootmisjaam.

Hetkel kuum