• Jaga lugu:

  Hiina ostis kokku Korea võlakirju

  Hiina on kolmekordistanud üheksa kuuga Korea valitsuse võlakirjades hoiatavat raha, kuna maailma suurima valuutareservi omanik on hakanud liigutama reserve USA dollarist välja.

  Hiinale kuulus septembri lõpu seisuga 5,15 triljoni woni ehk 4,6 miljardi dollari eest Korea valitsuse võlakirju. Seda on 175 protsenti rohkem, kui eelmise aasta lõpus. USA valitsuse võlakirjades hoitav Hiina vara on vähenenud seitsme kuuga 5,4 protsenti, 846,7 miljardile dollarile.
  „Hiina jätkab valuutareservide hajutamist USA dollarist eemale,“ ütles Samsung Securitiese võlakirjaanalüütik Choi Seok Won. „See võib aidata vältida jüaani tugevnemist woni ja jeeni vastu, et kaitsta eksporti.“
  Kolme kuuga on Lõuna-korea won tugevnenud USA dollari vastu 9,4 protsenti.
  Korea valitsuse võlakirjad on tootnud investori jaoks tänavu 8,2 protsenti, selgus HSBC indeksist.
  Hiina 2,45 triljoni dollari suurusest valuutareservist on vähem kui 0,2 protsenti Korea võlakirjades.
  Välismaiste investorite paigutused Korea valitsuse võlakirjadesse vähenesid septembris 0,1 protsendi võrra, 74,6 triljonile wonile. Välismaalastele kuulus 6,7 protsenti kõigist emiteeritud võlakirjadest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.