• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  II koht: Edule aitasid õigeaegsed rahapaigutused

  OÜ Laheotsa juhatuse liikme Risto Villersi sõnul oli 2009. aasta köögiviljakasvatuses heitlik. "Aasta alguses olid müügihinnad suhteliselt kõrged, kuid aasta lõpus jällegi ajalooliselt madalad," tõdes ta. "Vaatamata sellele suutis ettevõte majandada end kasumlikult." Ta märkis, et majanduslikult kehv seis põhjustas kulubaasi kärpimise.
  "Võib välja tuua investeeringud infrastruktuuri, mis tagavad toodangu kvaliteedi, ning hea saagikuse," tõdes Villers. Ta lisas, et kõik see kokkuvõttes tekitabki eelduse olla turul efektiivsem.
  Viimase paari aasta olulisemad sündmused Laheotsa OÜs on olnud Laane ja Määra maaparandusobjektide rekonstrueerimisprojektide lõpetamine kogupindalaga 400 ha. "Aastatel 2011-2013 ootavad ees uued projektid 350 hektaril ," kinnitas Villers.
  2009. ja 2010. aasta investeeringud moodustavad Villersi sõnul kokku 30 miljonit krooni. Rekonstrueeriti vana laokompleks ning valmis lao juurdeehitus. On ostetud juba kasutusel olevaid maid ettevõtte omandisse ning soetatud uusi maid ja põhivara eesmärgiga toetada lähituleviku laienemisplaane. "Samuti teeme suuremamahulisi ümberehitustöid tootmises," rääkis Villers.
  "See kõik lubab tootmist koondada, muuta tootmise planeerimist efektiivsemaks ning kindlasti aitab hoida kokku kulusid," selgitas Villers. Ta lisas, et ettevõtte põhiline eesmärk on ärimahtude kasvatamine stabiilse ja tasakaalustatud arengu kaudu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.