Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Debatt Saksamaal: kas majandus vajab moslemeid?

  Saksamaal on ägeda vastuseisu esile kutsunud Baieri liidumaa peaministri hiljutine väide, et sisserännet islami kultuuriruumist tuleks piirata.

  Saksamaa vajab kõrgelt kvalifitseeritud välistööjõudu, on kohalike majanduse esindajate üldine seisukoht. "Nõudmine peatada sisseränne teatud kultuuriruumidest on absoluutselt vale signaal," ütles Handelsblattile internetifirma Bitkom president August-Wilhelm Scheer. Ta nõudis, et lõpetataks poliitilised debatid sisserände üle kui Saksamaa mainet kahjustavad. Saksamaa on avatud, innovatiivne riik mis kutsub tööle tarku ja pühendunud inimesi, kinnitas Scheer.
  Riikliku tööameti juht Frank-Jürgen Weise lisas, et sisserännet Saksamaale tuleks reguleerida sarnaselt Kanadale, kus on kasutusel punktisüsteem. On täiesti vale arvata, et enne kui hakata sisse tooma kõrgelt kvalifitseeritud tööjõudu, tuleks enne ammendada kohalike töötute potentsiaal, ütles Weise ajalehele Süddeutsche Zeitung.
  Baieri liidumaa peaminister Horst Seehofer oli intervjuus ajakirjale Focus kahelnud türklaste ja araablaste integratsioonisoovis ja arvas, et tuleks piirata sisserännet teistest kultuuriruumidest, eelkõige islamimaadest. Saksamaal kehtivad sisserändel erireeglid näiteks IT-spetsialistidele.
  Handelsblatt kirjutab uuest strateegilisest plaanist, mille kohaselt peaks keeleoskuse ja ametialase kvalifikatsiooni kõrval hakkama arvestama ka seda, kui palju tulu-, ettevõtlus- või kapitalimaksu üks sisserändaja Saksamaale maksma hakkab.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.