Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank pakub Venemaa investeerimishoiust

  Kuni 22. novembrini saab Swedbankis sõlmida 2,5aastase tähtajaga investeerimishoiust Venemaa 4, teatas pank.

  Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialisti Maria Gofmani sõnul on Venemaa arenev riik, mida iseloomustab keskmisest suurem majanduskasv. „Venemaa majandus on Swedbanki analüütikute hinnangul majanduslangusest taastumas ning käesolevaks aastaks prognoositakse 4,3% ja 2011. aastaks 4,5% kasvu. See on palju kiirem kui euroalale vastavateks aastateks prognoositud 1,2% ja 1,1% kasv,” märkis Gofman.
  "Kuna erinevate toormete nõudlus ja hinnad suure tõenäosusega jätkavad tõusmist, maailma rahvastiku ja tarbimise kasvu tõttu, toetab see Venemaa majanduse kasvu ning kapitali sissevoolu jätkumist nagu on olnud näha juba pärast maailma toormehindade taastumist ja maailma majanduse stabiliseerumist 2009. aastal. Loodusvarade ekspordilt teenitavaid tulusid kasutades suudab Venemaa toetada majandust laiaulatusliku eelarvepoliitikaga nagu näiteks suuremad pensionid ja palgad riigiametnikele, maksude hoidmine samal tasemel jms või teha toetavaid kulutusi infrastruktuuriprojektidele, mis toob kaasa ka uute töökohtade loomise," sõnas Gofman. "Majanduse kiire kasv tugevdab ka eratarbimist, mis isegi languse aja ei vähenenud väga palju. Samuti on tarbimise jaoks positiivne umbes 10% suurune töötuse määr, mis on sama suur nagu euroalal."
  Tema sõnul ei tasuks Venemaale investeerides unustada siiski ka mitmeid riske nagu maailmamajanduse nõrk taastumine ja Venemaa poliitiline risk. ”Esimese tulemusel võib riigi majandustegevuses tekkida teine langus, mille tulemusel väheneksid toormete hinnad ja Venemaa eksporditulud. Poliitiline surve võib endaga kaasa tuua näiteks seaduste ja maksustamise muutumise,“ tõi Gofman välja riskid Venemaale investeerides.
  Investeerimishoius „Venemaa 4” fondi barjäär 110 sobib investoritele, kes arvavad, et hoiuse alusvara väärtus on järgmise kahe ja poole aasta pärast suurenenud vähemalt 10%. Investeerimishoius „Venemaa 4” fondi barjäär 130 sobib investoritele, kes arvavad, et alusvara väärtus kasvab järgmise kahe ja poole aasta möödumisel vähemalt 30%. Olenevalt valitud barjäärist on investeerimishoiusega võimalik teenida tingimuslikku intressi 6 % - 11%.
  Oktoobris ja novembris pakutavate investeerimishoiuste alusvaraks on börsil kaubeldav fond - Market Vectors Russia ETF, mis investeerib Venemaa börsiettevõtetesse, mille aktsiatega kaubeldakse kohalikul- või suurematel maailma börsidel. Fond järgib indeksi DAXglobal Russia liikumist, mis koosneb 30 enimkaubeldava Venemaa ettevõtte väärtpaberitest.
  Investeerimishoiust kasutades saab osa aktsiaturgude tootlusest, mis võib anda võimaluse teenida tähtajalisest hoiusest suuremat intressi. Ebasoodsa turuolukorra puhul võib juhtuda, et intressi ei teenita, kuid Swedbank garanteerib 100%lt hoiusele paigutatud summa säilimise, isegi kui hoiusega seotud alusvara väärtus on hoiutähtaja lõppkuupäeval algväärtusest väiksem. Investeerimishoiuse puhul puuduvad tavapärased väärtpaberitesse investeerimisega kaasnevad kulud ning hoiuselt teenitav intress on praegu kehtiva tulumaksuseaduse kohaselt tulumaksuvaba.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.