Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank pakub Venemaa investeerimishoiust

  Kuni 22. novembrini saab Swedbankis sõlmida 2,5aastase tähtajaga investeerimishoiust Venemaa 4, teatas pank.

  Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialisti Maria Gofmani sõnul on Venemaa arenev riik, mida iseloomustab keskmisest suurem majanduskasv. „Venemaa majandus on Swedbanki analüütikute hinnangul majanduslangusest taastumas ning käesolevaks aastaks prognoositakse 4,3% ja 2011. aastaks 4,5% kasvu. See on palju kiirem kui euroalale vastavateks aastateks prognoositud 1,2% ja 1,1% kasv,” märkis Gofman.
  "Kuna erinevate toormete nõudlus ja hinnad suure tõenäosusega jätkavad tõusmist, maailma rahvastiku ja tarbimise kasvu tõttu, toetab see Venemaa majanduse kasvu ning kapitali sissevoolu jätkumist nagu on olnud näha juba pärast maailma toormehindade taastumist ja maailma majanduse stabiliseerumist 2009. aastal. Loodusvarade ekspordilt teenitavaid tulusid kasutades suudab Venemaa toetada majandust laiaulatusliku eelarvepoliitikaga nagu näiteks suuremad pensionid ja palgad riigiametnikele, maksude hoidmine samal tasemel jms või teha toetavaid kulutusi infrastruktuuriprojektidele, mis toob kaasa ka uute töökohtade loomise," sõnas Gofman. "Majanduse kiire kasv tugevdab ka eratarbimist, mis isegi languse aja ei vähenenud väga palju. Samuti on tarbimise jaoks positiivne umbes 10% suurune töötuse määr, mis on sama suur nagu euroalal."
  Tema sõnul ei tasuks Venemaale investeerides unustada siiski ka mitmeid riske nagu maailmamajanduse nõrk taastumine ja Venemaa poliitiline risk. ”Esimese tulemusel võib riigi majandustegevuses tekkida teine langus, mille tulemusel väheneksid toormete hinnad ja Venemaa eksporditulud. Poliitiline surve võib endaga kaasa tuua näiteks seaduste ja maksustamise muutumise,“ tõi Gofman välja riskid Venemaale investeerides.
  Investeerimishoius „Venemaa 4” fondi barjäär 110 sobib investoritele, kes arvavad, et hoiuse alusvara väärtus on järgmise kahe ja poole aasta pärast suurenenud vähemalt 10%. Investeerimishoius „Venemaa 4” fondi barjäär 130 sobib investoritele, kes arvavad, et alusvara väärtus kasvab järgmise kahe ja poole aasta möödumisel vähemalt 30%. Olenevalt valitud barjäärist on investeerimishoiusega võimalik teenida tingimuslikku intressi 6 % - 11%.
  Oktoobris ja novembris pakutavate investeerimishoiuste alusvaraks on börsil kaubeldav fond - Market Vectors Russia ETF, mis investeerib Venemaa börsiettevõtetesse, mille aktsiatega kaubeldakse kohalikul- või suurematel maailma börsidel. Fond järgib indeksi DAXglobal Russia liikumist, mis koosneb 30 enimkaubeldava Venemaa ettevõtte väärtpaberitest.
  Investeerimishoiust kasutades saab osa aktsiaturgude tootlusest, mis võib anda võimaluse teenida tähtajalisest hoiusest suuremat intressi. Ebasoodsa turuolukorra puhul võib juhtuda, et intressi ei teenita, kuid Swedbank garanteerib 100%lt hoiusele paigutatud summa säilimise, isegi kui hoiusega seotud alusvara väärtus on hoiutähtaja lõppkuupäeval algväärtusest väiksem. Investeerimishoiuse puhul puuduvad tavapärased väärtpaberitesse investeerimisega kaasnevad kulud ning hoiuselt teenitav intress on praegu kehtiva tulumaksuseaduse kohaselt tulumaksuvaba.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pinged Lähis-Idas: Iraan sattus rünnaku alla
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.