• Jaga lugu:

  Ained ja segud saavad üheselt mõistetava CLP-märgistuse

  Kui aine või segu on ohtlik, tuleb see märgistada selliselt, et töötajad ja tarbijad teaksid selle mõjust enne aine või segu kasutamist.
  Ettevõtted peavad oma toodetavad või imporditavad keemilised ained CLP-määruse järgi ümber klassifitseerima 1. detsembriks 2010.
  Enne 1. detsembrit 2010 turule viidud ainult sotsiaalministri määruse järgi klassifitseeritud, märgistatud ja pakendatud ainete uuesti märgistamist ja pakendamist ei nõuta kuni 1. detsembrini 2012. Segudele kehtiv tähtaeg on 1. juuni 2015.
  Pärast 1. juunit 2015 on kohustuslik klassifitseerida, märgistada ja pakendada nii ained kui ka segud CLP-määruse kohaselt.
  CLP-määruse nõuded kehtivad ka kemikaalide ohutuskaartidele. Alates 1. detsembrist 2010 peab ohutuskaartidel olema ainete klassifikatsioon nii sotsiaalministri kui ka CLP-määruse järgi ja märgistus ainult CLP-määruse järgi.
  Segude ohutuskaardil peavad koostisainete klassifikatsioonid olema mõlema määruse järgi alates 1. detsembrist 2010 kuni 1. juunini 2015, kuid segu enda klassifikatsioon võib olla sotsiaalministri määruse järgi klassifitseeritud ja märgistatud kuni 1. juunini 2015.
  Üks suuremaid kohustusi on klassifitseerimisest ja märgistamisest teavitamise nõue. Paraku ei tea keskkonnaameti hinnangul paljud ettevõtted, et CLP-määrus neid üldse mõjutab.
  Teavitamise eesmärk on ühtlustada kemikaalide klassifikatsioone ning märgistuselemente euroliidus ning aidata sellega kaasa inimeste tervise ja keskkonna kaitse kõrge taseme ning kemikaalide vaba liikumise saavutamiseks.
  Ainetele, mis viiakse turule 1. detsembril 2010 või pärast seda, on teavitustähtaeg ühe kuu jooksul alates kuupäevast, millal aine turule viidi. Esimene teavitamise tähtaeg on 3. jaanuar 2011. See nõue puudutab neid aineid, mis on turule viidud enne 1. detsembrit ja viiakse jätkuvalt või uuesti turule 1. detsembril 2010.
  Tähtaeg ainetele, mis viidi turule pärast 1. detsembrit 2010, on üks kuu kuupäevast, millal aine turule viidi. Teavitust saab esitada ka enne 1. detsembrit. Euroopa Kemikaaliamet, kellel on Euroopa kemikaalialase seadusandluse koordineeriv roll, ootab tähtajaks laekuvat miljoneid teavitusi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.