Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ained ja segud saavad üheselt mõistetava CLP-märgistuse

  Kui aine või segu on ohtlik, tuleb see märgistada selliselt, et töötajad ja tarbijad teaksid selle mõjust enne aine või segu kasutamist.
  Ettevõtted peavad oma toodetavad või imporditavad keemilised ained CLP-määruse järgi ümber klassifitseerima 1. detsembriks 2010.
  Enne 1. detsembrit 2010 turule viidud ainult sotsiaalministri määruse järgi klassifitseeritud, märgistatud ja pakendatud ainete uuesti märgistamist ja pakendamist ei nõuta kuni 1. detsembrini 2012. Segudele kehtiv tähtaeg on 1. juuni 2015.
  Pärast 1. juunit 2015 on kohustuslik klassifitseerida, märgistada ja pakendada nii ained kui ka segud CLP-määruse kohaselt.
  CLP-määruse nõuded kehtivad ka kemikaalide ohutuskaartidele. Alates 1. detsembrist 2010 peab ohutuskaartidel olema ainete klassifikatsioon nii sotsiaalministri kui ka CLP-määruse järgi ja märgistus ainult CLP-määruse järgi.
  Segude ohutuskaardil peavad koostisainete klassifikatsioonid olema mõlema määruse järgi alates 1. detsembrist 2010 kuni 1. juunini 2015, kuid segu enda klassifikatsioon võib olla sotsiaalministri määruse järgi klassifitseeritud ja märgistatud kuni 1. juunini 2015.
  Üks suuremaid kohustusi on klassifitseerimisest ja märgistamisest teavitamise nõue. Paraku ei tea keskkonnaameti hinnangul paljud ettevõtted, et CLP-määrus neid üldse mõjutab.
  Teavitamise eesmärk on ühtlustada kemikaalide klassifikatsioone ning märgistuselemente euroliidus ning aidata sellega kaasa inimeste tervise ja keskkonna kaitse kõrge taseme ning kemikaalide vaba liikumise saavutamiseks.
  Ainetele, mis viiakse turule 1. detsembril 2010 või pärast seda, on teavitustähtaeg ühe kuu jooksul alates kuupäevast, millal aine turule viidi. Esimene teavitamise tähtaeg on 3. jaanuar 2011. See nõue puudutab neid aineid, mis on turule viidud enne 1. detsembrit ja viiakse jätkuvalt või uuesti turule 1. detsembril 2010.
  Tähtaeg ainetele, mis viidi turule pärast 1. detsembrit 2010, on üks kuu kuupäevast, millal aine turule viidi. Teavitust saab esitada ka enne 1. detsembrit. Euroopa Kemikaaliamet, kellel on Euroopa kemikaalialase seadusandluse koordineeriv roll, ootab tähtajaks laekuvat miljoneid teavitusi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.