• Jaga lugu:

  Buffett võis leida mantlipärija

  Maailma ühe rikkama mehe Warren Buffettil on juba mõnda aega probleem. 80aastane investeerimisguru peab leidma kellegi, kes veaks edasi tema juhitud Berkshire Hathaway’d.

  Nüüd paistab, et ta on aastate pikkuse otsimise järel ka sobiva fondijuhi leidnud. Siiski ei kiirusta Buffett veel investeerimisringkondades vähetuntud Todd Combsi otsesõnu oma mantlipärijaks nimetama.
  „Buffett ei otsinud vaimustust tekitavat staari,“  ütles hedge fondidesse investeerijate nõustaja Beryl Consulting Gorupi juhtivpartner Vidak Radonjic Bloombergile. „Ta valis kellegi, kes hoiab madalat profiili ja kellel on oskus aidata säilitada kapitali juhtides edukalt langusriski. Combs suutis hästi läbida keerulise 2008. aasta, millega paljud hedge fondijuhid hakkama ei saanud.“
  39aastane Combs juhib oma 400 miljoni dollarilist hedge fondi Castle Point Capital Managementi, mis kaotas 2008. aastal vaid 5,7 protsenti. Hedge Funds Researchi andmetel kaotasid liigikaaslased tol aastal keskmiselt 19 protsenti. Buffett on öelnud, et Berkshire paremus Standard & Poor’s 500 indeksi ees on eriti suur siis, kui viimane langeb.
  „Kuigi oleme jäänud mõnedel aastatel alla S&P indeksile positiivsel turul, oleme me jätkusuutlikult olla indeksist paremad 11 aastal, kui indeks langes,“ kirjutas Buffett kirjas aktsionäridele. „Meie kaitse on rünnakust parem.“
  Combsi Castle Point kasutab väärtusele orienteeritud investeerimisstrateegiat, panustades finantsteenuste aktsiatele ja nende vastu, kusjuures tasuvus selgub mitme aasta jooksul.
  „Ta on tohutu Exceli-tüüp,“ ütles kaheksa aastat tagasi Combsi Copper Arch Capitali värvanud Scott Sipprelle. „Ta oli ülidetailne, analüütilise lähenemisega. Ta on töörabaja, kuid samal ajal väga hea läbisaaja, mida ei saa öelda selle sektori teiste intensiivsete nina püsti ajavate maniakaalsete tüüpide kohta.“
  „Combs loeb 500 lehekülge nädalas ja teeb oma sügavat analüüsi,“ ütles Chuck Davis, kes aitas Combsil alustada oma fondiga. See oskus on midagi, mida Buffett respekteerib.
  Buffett kirjutas 2007. aastal, et tema mantlipärijaks sobiks keegi, kes on geneetiliselt programmeeritud vältima suuri riske. Castle Pointi suuremad varad portfellis olid 30. septembri seisuga U.S. Bancorp, MasterCard, Western Union ja Chubb Corp aktsiad. Samal ajal oli Berkshire U.S. Bancorpi suuruselt kolmas aktsionär.  Berksire’i pressiteate kohaselt hakkab Combs juhtima olulist osa Berkshire’i portfellist, andmata konkreetsemat informatsiooni. 1996-2000 aastani töötas Combs autokindlustajas Progressive Corp., olles hinnakujundajaks ning enne seda oli ta kolm aastat Florida pangandusregulaatori leival.
  „Ma tean, et ta on hea, õiget tüüpi tegelane,“ kommenteeris Warren Buffett New York Timesile oma valikut. „Me ei soovi kedagi, kes püüab leida tee, kuidas meie juures teenida sada miljonit dollarit või järgmises kohas 200 miljonit dollarit.“
  Buffett ütles, et Hiina hedge fondijuht Li Lu, kes on 44aastane, oli samuti üheks paremaks kanditaadiks, kuid ta otsustas jääda oma fondi juurde.Buffett ütles The Wall Street Journalile, et seni kuni tema on firmas, ei võta Combs üle kogu investeeringute juhtimist, küll aga laseb Buffett Combsil aja pikku oma rolli Berkshire’is kasvatada.
  Keegi ei saa Warren Buffetti rolli täita, kuid Berkshire’i juhile ja omanikule on väga tähtis, kes võtab tema investeeringute juhtimise üle. Fondinduse maailmas ei ole haruldane, et kui näiteks fondijuht lahkub teise firmasse fondi juhtima, siis lahkub koheselt samast fondist märkimisväärselt investorite raha, kuna nad ei investeerinud fondi konkreetse fondivalitsemise ettevõtte, vaid ikka konkreetse fondijuhi tõttu.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Balti aktsiaturud sulgusid napilt plusspoolel
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid tänase päeva plussis ja ka Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus eilsest 0,1% võrra kõrgemal.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid tänase päeva plussis ja ka Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus eilsest 0,1% võrra kõrgemal.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Kui kasv jätkub, siis augusti lõpus võib oodata 2000 nakatunut päevas
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.