Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Buffett võis leida mantlipärija

  Maailma ühe rikkama mehe Warren Buffettil on juba mõnda aega probleem. 80aastane investeerimisguru peab leidma kellegi, kes veaks edasi tema juhitud Berkshire Hathaway’d.

  Nüüd paistab, et ta on aastate pikkuse otsimise järel ka sobiva fondijuhi leidnud. Siiski ei kiirusta Buffett veel investeerimisringkondades vähetuntud Todd Combsi otsesõnu oma mantlipärijaks nimetama.
  „Buffett ei otsinud vaimustust tekitavat staari,“  ütles hedge fondidesse investeerijate nõustaja Beryl Consulting Gorupi juhtivpartner Vidak Radonjic Bloombergile. „Ta valis kellegi, kes hoiab madalat profiili ja kellel on oskus aidata säilitada kapitali juhtides edukalt langusriski. Combs suutis hästi läbida keerulise 2008. aasta, millega paljud hedge fondijuhid hakkama ei saanud.“
  39aastane Combs juhib oma 400 miljoni dollarilist hedge fondi Castle Point Capital Managementi, mis kaotas 2008. aastal vaid 5,7 protsenti. Hedge Funds Researchi andmetel kaotasid liigikaaslased tol aastal keskmiselt 19 protsenti. Buffett on öelnud, et Berkshire paremus Standard & Poor’s 500 indeksi ees on eriti suur siis, kui viimane langeb.
  „Kuigi oleme jäänud mõnedel aastatel alla S&P indeksile positiivsel turul, oleme me jätkusuutlikult olla indeksist paremad 11 aastal, kui indeks langes,“ kirjutas Buffett kirjas aktsionäridele. „Meie kaitse on rünnakust parem.“
  Combsi Castle Point kasutab väärtusele orienteeritud investeerimisstrateegiat, panustades finantsteenuste aktsiatele ja nende vastu, kusjuures tasuvus selgub mitme aasta jooksul.
  „Ta on tohutu Exceli-tüüp,“ ütles kaheksa aastat tagasi Combsi Copper Arch Capitali värvanud Scott Sipprelle. „Ta oli ülidetailne, analüütilise lähenemisega. Ta on töörabaja, kuid samal ajal väga hea läbisaaja, mida ei saa öelda selle sektori teiste intensiivsete nina püsti ajavate maniakaalsete tüüpide kohta.“
  „Combs loeb 500 lehekülge nädalas ja teeb oma sügavat analüüsi,“ ütles Chuck Davis, kes aitas Combsil alustada oma fondiga. See oskus on midagi, mida Buffett respekteerib.
  Buffett kirjutas 2007. aastal, et tema mantlipärijaks sobiks keegi, kes on geneetiliselt programmeeritud vältima suuri riske. Castle Pointi suuremad varad portfellis olid 30. septembri seisuga U.S. Bancorp, MasterCard, Western Union ja Chubb Corp aktsiad. Samal ajal oli Berkshire U.S. Bancorpi suuruselt kolmas aktsionär.  Berksire’i pressiteate kohaselt hakkab Combs juhtima olulist osa Berkshire’i portfellist, andmata konkreetsemat informatsiooni. 1996-2000 aastani töötas Combs autokindlustajas Progressive Corp., olles hinnakujundajaks ning enne seda oli ta kolm aastat Florida pangandusregulaatori leival.
  „Ma tean, et ta on hea, õiget tüüpi tegelane,“ kommenteeris Warren Buffett New York Timesile oma valikut. „Me ei soovi kedagi, kes püüab leida tee, kuidas meie juures teenida sada miljonit dollarit või järgmises kohas 200 miljonit dollarit.“
  Buffett ütles, et Hiina hedge fondijuht Li Lu, kes on 44aastane, oli samuti üheks paremaks kanditaadiks, kuid ta otsustas jääda oma fondi juurde.Buffett ütles The Wall Street Journalile, et seni kuni tema on firmas, ei võta Combs üle kogu investeeringute juhtimist, küll aga laseb Buffett Combsil aja pikku oma rolli Berkshire’is kasvatada.
  Keegi ei saa Warren Buffetti rolli täita, kuid Berkshire’i juhile ja omanikule on väga tähtis, kes võtab tema investeeringute juhtimise üle. Fondinduse maailmas ei ole haruldane, et kui näiteks fondijuht lahkub teise firmasse fondi juhtima, siis lahkub koheselt samast fondist märkimisväärselt investorite raha, kuna nad ei investeerinud fondi konkreetse fondivalitsemise ettevõtte, vaid ikka konkreetse fondijuhi tõttu.
   
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pinged Lähis-Idas: Iraan sattus rünnaku alla
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.