28. oktoober 2010 kell 10:11

Saksamaal viimase 18 aasta madalaim tööpuudus

Töötute arv langes oktoobris alla kolme miljoni piiri. Praegu on ametlikel andmetel töötud 2,945 miljonit inimest. See on madalaim arv 1992 aasta sügisest saadik.

Heast uudisest teatas erandkorras ning päeva võrra plaanitust varem  sotsiaalminister Ursula von der Leyen isiklikult. Ministri andmetel oli oktoobris tööd saanud 86 000 inimest. Von der Leyen nimetas seda „suureks eduks“ nii inimestele, tööandjatele kui Angela Merkeli valitsusele.

Ministri sõnul tulenevad positiivsed arengud valitsuse edukast kriisijuhtimisest, aasta algul sisse viidud maksukärbetest, tõhusatest konjunktuuriprogrammidest ning lühiajalise töö soodustamisest.

Väiksem oli tööotsijate arv viimati aastal 1992, siis oli tööta 2,928 miljonit inimest. Tööpuuduse kõrghetk oli aga aastal 2005, kui mõned kuud ületas see koguni 5 miljoni piiri. Vähenes ka pikaajaline tööpuudus – 100 000 inimest vähem kui enne kriisi oli tööta rohkem kui aasta. Pikaajaliste töötute arv on viimastel aastatel vähenenud umbes poole võrra, väheneb ka tööpuudus noorukite seas. 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum