Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SEB: Balti operatsioonid on taas kasumis

  Ümberpööramine Balti majandustes on täna palju nähtavam ja halvad laenud vähenevad, mis on toonud kaasa Balti üksuse kasumisse jõudmise, vahendab Hugin SEB pressiteadet.

  SEB ärikasumiks oleks tulnud 3,6 miljardit Rootsi krooni, kui ei oleks loobutud Saksamaa jaepangandusest. Ilma 755 miljoni Rootsi kroonise Saksamaa restruktureerimiskuluta tuli ärikasumiks 2,85 miljardit Rootsi krooni.
  Kolmandas kvartalis tegi pank laenukahjumite katteks 196 miljonit Rootsi krooni provisjone täna Balti riikide stabiliseerumisele. Mullu samal ajal läks provisjonideks 3,206 miljardit Rootsi krooni. Balti riikides tuli paranenud varadelt tagasi 273 miljonit Rotosi kroone provisjone.
  Panga puhaskasumiks kasvas 37 miljonilt Rootsi kroonilt 596 miljoni Rootsi kroonini. Analüütikud prognoosisid kasumiks 533 miljonit SEKi.
  Puhasintressikulu vähenes 4,197 miljardilt Rootsi kroonilt 4,18 miljardile. Puhas teenustasutulu kasvas neli protsenti, 3,387 miljardile Rootsi kroonile. Panga finantstulu vähenes 23 protsenti, 727 mln SEKile.
  SEB Balti puhasintressitulu vähenes 30 protsenti, 442 mln Rootsi kroonile. Puhasteenustasutulu kasvas ühe prtosendi, 229 miljonile Rootsi kroonile. Finantstulu vähenes 77 protsenti, kaheksale miljonile Rootsi kroonile. Mulluse 2,253 miljardi Rootsi kroonise ärikahjumi asemel teeniti 514 miljoni Rootsi kroonine ärikasum.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.