Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raha liigub taas Ekspressi

  Ekspress Grupi kolmanda kvartali majandustulemused aitasid meediakontserni aktsial ronida eile Tallinna börsil esimest korda viimase kahe aasta jooksul üle pooleteise euro (23,47 krooni) taseme.
  Eilse päeva tugevaim liikuja oli kohalikul börsil meediafirma Ekspress Grupp aktsia, mis sulgus 1,55 eurol (24,25 kroonil) ehk kõrgeimal tasemel pärast 2008. aasta oktoobrit. Käivet tehti väärtpaberiga 3,9 miljoni krooni eest, millest eile Tallinna börsil täiesti piisas, et nn käibe edetabel kinni panna.
  Meediagrupi tulemuste paranemine on olnud kvartalist kvartalisse silmnähtav. Kui esimeses kvartalis näitas veel grupi käive võrreldes aastatagusega 12protsendist tagasiminekut, siis teises kvartalis oli langust vaid 4% ning kolmandas kvartalis keris ette juba 5% kasvunumber.
  Käibekasvu kindlustas Ekspress Grupi nn kuldvara ehk trükikoda Printall ning taas on ennast hakanud tõestama ka Delfi, mille konsolideeritud käive kasvas enam kui kuuendiku võrra. Korralikult toetas online-portaali eelkõige Leedu Delfi üksus, mille käive kasvas üle 25 protsendi.
  Ehkki kolmandas kvartalis näitas Ekspress Grupp veel 4,1 miljoni kroonist kahjuminumbrit, tuleb rõhutada, et meediasektori jaoks on suvi kõige rahavaesem periood ning et võrdlusena kirjutas Ekspress Grupp möödunud aasta suvel kahjumisse tervelt 66,6 miljoni krooni suuruse numbri. (Selles numbris sisaldub küll ka 35,3 miljoni kroonine erakorraline kulu lõpetatud tegevustest - Ekspress Hotline ja Rahva Raamat.)
  Uus usk Ekspress Grupi vastu algas investoritel juba pärast 2010. aasta teise kvartali tulemuste teatavaks tegemist juuli lõpust. Sealtmaalt alates on aktsia jõudnud üles ronida juba ligi poole võrra ning ületab juba märkimisväärselt väärtpaberi raamatupidamislikku väärtust (18,89 krooni).
  Kannapööre on olnud muljetavaldav, kuna mäletatavasti korraldas likviidsusraskustes Ekspress Grupp alles maikuus täiendava aktsiaemissiooni, mille käigus müüdi aktsiad vähem kui 14 krooni tükist ning ülemärkimisnumbrite põhjal oli huvi väärtpaberi vastu toona üpriski madal.
 • Hetkel kuum
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Netflix sai miljoneid kliente juurde, kuid aktsia langes ikka
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Amazoni rüpes edu nautiv Eesti ettevõtja: Jeff Bezose juhtimisprintsiibid sobivad meile hästi
Mari Jolleri esimene firma läks põhja, teise müüs ta maha ning kolmas müüdi ligi kaks aastat tagasi hiiglaslikule Amazonile. Selle kaisus on ettevõte Jolleri teatel uue tuule tiibadesse saanud.
Mari Jolleri esimene firma läks põhja, teise müüs ta maha ning kolmas müüdi ligi kaks aastat tagasi hiiglaslikule Amazonile. Selle kaisus on ettevõte Jolleri teatel uue tuule tiibadesse saanud.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Novira Capitalil sai Riias valmis ärikvartal
Eesti kinnisvaraarendaja Novira Capital ja Leedu investeerimisfondi Evernord Real Estate Fund III koostöös valmis Riia kesklinnas 70 miljonit eurot maksma läinud ärikvartal Novira Plaza.
Eesti kinnisvaraarendaja Novira Capital ja Leedu investeerimisfondi Evernord Real Estate Fund III koostöös valmis Riia kesklinnas 70 miljonit eurot maksma läinud ärikvartal Novira Plaza.
Saksa majandus sai ootamatu tõuke
Saksa majandus tõenäoliselt kasvas esimeses kvartalis, saades ootamatu tõuke tööstusest ja ehitusest, vahendab Reuters.
Saksa majandus tõenäoliselt kasvas esimeses kvartalis, saades ootamatu tõuke tööstusest ja ehitusest, vahendab Reuters.