• Jaga lugu:

  Raha liigub taas Ekspressi

  Ekspress Grupi kolmanda kvartali majandustulemused aitasid meediakontserni aktsial ronida eile Tallinna börsil esimest korda viimase kahe aasta jooksul üle pooleteise euro (23,47 krooni) taseme.
  Eilse päeva tugevaim liikuja oli kohalikul börsil meediafirma Ekspress Grupp aktsia, mis sulgus 1,55 eurol (24,25 kroonil) ehk kõrgeimal tasemel pärast 2008. aasta oktoobrit. Käivet tehti väärtpaberiga 3,9 miljoni krooni eest, millest eile Tallinna börsil täiesti piisas, et nn käibe edetabel kinni panna.
  Meediagrupi tulemuste paranemine on olnud kvartalist kvartalisse silmnähtav. Kui esimeses kvartalis näitas veel grupi käive võrreldes aastatagusega 12protsendist tagasiminekut, siis teises kvartalis oli langust vaid 4% ning kolmandas kvartalis keris ette juba 5% kasvunumber.
  Käibekasvu kindlustas Ekspress Grupi nn kuldvara ehk trükikoda Printall ning taas on ennast hakanud tõestama ka Delfi, mille konsolideeritud käive kasvas enam kui kuuendiku võrra. Korralikult toetas online-portaali eelkõige Leedu Delfi üksus, mille käive kasvas üle 25 protsendi.
  Ehkki kolmandas kvartalis näitas Ekspress Grupp veel 4,1 miljoni kroonist kahjuminumbrit, tuleb rõhutada, et meediasektori jaoks on suvi kõige rahavaesem periood ning et võrdlusena kirjutas Ekspress Grupp möödunud aasta suvel kahjumisse tervelt 66,6 miljoni krooni suuruse numbri. (Selles numbris sisaldub küll ka 35,3 miljoni kroonine erakorraline kulu lõpetatud tegevustest - Ekspress Hotline ja Rahva Raamat.)
  Uus usk Ekspress Grupi vastu algas investoritel juba pärast 2010. aasta teise kvartali tulemuste teatavaks tegemist juuli lõpust. Sealtmaalt alates on aktsia jõudnud üles ronida juba ligi poole võrra ning ületab juba märkimisväärselt väärtpaberi raamatupidamislikku väärtust (18,89 krooni).
  Kannapööre on olnud muljetavaldav, kuna mäletatavasti korraldas likviidsusraskustes Ekspress Grupp alles maikuus täiendava aktsiaemissiooni, mille käigus müüdi aktsiad vähem kui 14 krooni tükist ning ülemärkimisnumbrite põhjal oli huvi väärtpaberi vastu toona üpriski madal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.