• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raha liigub taas Ekspressi

  Ekspress Grupi kolmanda kvartali majandustulemused aitasid meediakontserni aktsial ronida eile Tallinna börsil esimest korda viimase kahe aasta jooksul üle pooleteise euro (23,47 krooni) taseme.
  Eilse päeva tugevaim liikuja oli kohalikul börsil meediafirma Ekspress Grupp aktsia, mis sulgus 1,55 eurol (24,25 kroonil) ehk kõrgeimal tasemel pärast 2008. aasta oktoobrit. Käivet tehti väärtpaberiga 3,9 miljoni krooni eest, millest eile Tallinna börsil täiesti piisas, et nn käibe edetabel kinni panna.
  Meediagrupi tulemuste paranemine on olnud kvartalist kvartalisse silmnähtav. Kui esimeses kvartalis näitas veel grupi käive võrreldes aastatagusega 12protsendist tagasiminekut, siis teises kvartalis oli langust vaid 4% ning kolmandas kvartalis keris ette juba 5% kasvunumber.
  Käibekasvu kindlustas Ekspress Grupi nn kuldvara ehk trükikoda Printall ning taas on ennast hakanud tõestama ka Delfi, mille konsolideeritud käive kasvas enam kui kuuendiku võrra. Korralikult toetas online-portaali eelkõige Leedu Delfi üksus, mille käive kasvas üle 25 protsendi.
  Ehkki kolmandas kvartalis näitas Ekspress Grupp veel 4,1 miljoni kroonist kahjuminumbrit, tuleb rõhutada, et meediasektori jaoks on suvi kõige rahavaesem periood ning et võrdlusena kirjutas Ekspress Grupp möödunud aasta suvel kahjumisse tervelt 66,6 miljoni krooni suuruse numbri. (Selles numbris sisaldub küll ka 35,3 miljoni kroonine erakorraline kulu lõpetatud tegevustest - Ekspress Hotline ja Rahva Raamat.)
  Uus usk Ekspress Grupi vastu algas investoritel juba pärast 2010. aasta teise kvartali tulemuste teatavaks tegemist juuli lõpust. Sealtmaalt alates on aktsia jõudnud üles ronida juba ligi poole võrra ning ületab juba märkimisväärselt väärtpaberi raamatupidamislikku väärtust (18,89 krooni).
  Kannapööre on olnud muljetavaldav, kuna mäletatavasti korraldas likviidsusraskustes Ekspress Grupp alles maikuus täiendava aktsiaemissiooni, mille käigus müüdi aktsiad vähem kui 14 krooni tükist ning ülemärkimisnumbrite põhjal oli huvi väärtpaberi vastu toona üpriski madal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Riigi uus radarisüsteem avab tuuleenergiale suure osa Mandri-Eestist
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.