• Jaga lugu:

  Taani toidutööstus laieneb oma riigist väljaspool

  Halb investeerimiskliima, kõrged palgakulud ning konkurentsi moonutavad lisamaksud ja erinõuded sunnivad Taani toiduainetetööstust otsima laienemisvõimalusi riigist väljaspool, kirjutab Taani majandusleht Börsen tänases esikaaneloos.

  Taani toiduainetetööstuse ettevõtetest, kelle arvele langeb 90% kogutoodangust, plaanivad pea pooled investeerida uutesse tootmisliinidesse ning uutesse töökohtadesse väljaspool koduriiki, selgus erialaorganisatsiooni DI Födevarer värskest uuringust. 
  "Väljaspool Taanit on oluliselt odavam toota," põhjendas Flemming Enevoldsen, tegevjuht Tulip kontsernis, mis annab taanlaste kõrval tööd ka 900 töötajale Saksamaal ning sajale Rootsis. Rootsis on palgakulu 80%, Saksamaal 60% ning Poolas vaid 30% Taani palgatasemest.
  Sel põhjusel, et Taanis on kallis toota ning maksud kõrged, on ka välisinvestorite huvi Taani vastu väga väike, selgub uuringust.
  "Taani poliitikud ei mõista, et Taani toiduainetetööstus tegutseb teravas Euroopa konkurentsis ega suuda seetõttu alla neelata erinevaid konkurentsi moonutavaid algatusi – rasvamaksu näiteks," ütles Enevoldsen. Kui midagi ei muutu, jätkub Taani toidutööstuse firmade kasv vaid piiri taga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala lood: koduostjale langeb ootamatu võlg, börsifirmad toodavad üllatusi
Selle nädala olulisemate sündmuste sekka jõudsid ühe koduostja kurioosne elamus pankrotistunud kinnisvaraarendajaga ja erinevates valkondades tegutsevate börsifirmade üllatused.
Selle nädala olulisemate sündmuste sekka jõudsid ühe koduostja kurioosne elamus pankrotistunud kinnisvaraarendajaga ja erinevates valkondades tegutsevate börsifirmade üllatused.