Väinu Rozental • 9. november 2010 kell 14:03

Tampere: nõude müük oli valikutest parim

Nõude müük Hillar Tederi firma vastu lõpetas kohtuvaidlused ja müügihind oli tänane turuhind, kommenteeris tehingut Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere.

ASi Arco Vara tütarettevõte Arco Investeeringute AS võõrandas temale kuulunud nõude Hillar Tederi firma Celia Crowd ASi (endise nimega Ühendatud Kapital) vastu ASile EMF Invest, mille omanikud on Eve ja Margus Fink. Nõude kogusumma Celia Crowdi vastu oli 137,9 miljonit krooni ja nõue loovutati 52 miljoni krooni eest.

„Ma arvan, et sellel rahal on praegusel kitsal ajal väga kõrge väärtus,“ ütles Tampere. „Kui me oleksime kohtus veel 3-5 aastat vaielnud, siis mis oleks 137,9 miljoni väärtus olnud siis. Turg on seal, mis hinna pealt tehing toimub ja täna oli turg selle koha peal. Pealegi pärsib kohtuvaidlus – ja neid oli meil kokku viis – ettevõtte konstruktiivset tööd.“

Tampere kinnitusel on neil nõude müügist saadud raha käes ja Arco Vara kasutab seda raha oma projektide edasiehitamiseks. „Uus tsükkel on algamas ja selleks on raha vaja,“ lausus Tampere. „Meil on piisavalt projekte ja paar asja veel soolas, mida me tahame hakata ehitama. Tänu nõude müügist saadud rahale saame me objekte kiiremini ehitada ja saame seda teha omavahendite arvelt.“

Küsimusele, kuidas nad nõude ostjaks Finkide firma leidsid, vastas Tampere, et üks Finkidest on aastaid töötanud Ukrainas, kus tegutseb ka Hillar Teder. „Eks asjad seal jooksid omavahel ühte tuppa kokku,“ sõnas Tampere. „Ja see raha, mille Teder ju meie käest laenas, see raha läks ju kõik Ukrainasse.“

Arco Investeeringute ASi juhatuse liikme Veiko Taevere sõnul väitsid nende juristid, et nõude müük Celia Crowdi vastu on kõige mõistlikum. „Nõude müük oli laua peal olevatest valikutest parim valik,“ rõhutas Taevere. „Antud tehinguga on nüüd ka kohtuvaidlused lõpetatud.“

„Oma ärilisi tegemisi ja tehinguid, mis sündimata jäid, me ei kommenteeri,“ vastas Taevere küsimusele, mis variandid neil veel laua peal olid.

 

 

Hetkel kuum