Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hillar Teder ootab Finkide kõnet

  Ma kujutan ette, et Celia Crowdi vastu nõude üles ostnud Fingid võtavad nüüd minuga ühendust, ütles ärimees Hillar Teder ning rõhutas, et ta pole Finkidega viimase paari aasta jooksul kohtunud.

  ASi Arco Vara tütarettevõte Arco Investeeringute AS võõrandas täna temale kuulunud nõude Hillar Tederi firma Celia Crowd ASi (endise nimega Ühendatud Kapital) vastu ASile EMF Invest, mille omanikud on Eve ja Margus Fink. Nõude kogusumma Celia Crowdi vastu oli 137,9 miljonit krooni ja nõue loovutati 52 miljoni krooni eest.
  Teder tunnistas, et ta kuulis nõude müügist esimest korda ajakirjaniku käest. „Ma ei ole selle tehinguga kursis, sest olen Eestist ära,“ täpsustas Teder. „Saan aru, et kui nõue on ära müünud, siis meie jaoks ei ole muutunud midagi, muutunud on ainult teine pool.“
  „Ju neil (Finkidel – toim.) oli mingi vaba ressurss ja nad leidsid, et teine pool maksta soovib,“ jätkas Teder ja lisas, et maksmise soovi on nad ka alati kinnitanud. „Ma kujutan ette, et nad võtavad nüüd minuga ühendust ja me asume läbirääkimistesse.“
  Tederi sõnul on ta pidanud Arco Varaga pikalt läbirääkimisi, kuid pole saanud hinnas kaubale. „Me oleme mitmel korral olnud tehingule väga lähedal, aga tehing on alati jäänud selle taha, et kuna kokkulepitud summade maksmine oleks pidanud olema järk-järguline, on puudu jäänud ilmselt pooltevahelisest usaldusest,“ selgitas Teder. „Ei ole õnnestunud kõike juriidiliselt täiuslikult kirjeldada ja kõiki vajalikke garantiisid osapooltele tekitada.“
  Tederi kinnitusel teab ta Finke ja on kokku puutunud näiteks Margus Finkiga. „Minu kokkupuuted temaga on olnud väga positiivsed sellest ajast, kui ta umbes kümme aastat tagasi töötas advokaadina Pilve advokaadibüroos,“ lausus Teder. „Viimsel paaril aastal pole ma teda kohanud.“
  Küsimusele, kas Teder on Finkidega kokku puutunud Ukrainas ja nendega mingit ärilist tegevust arendanud, vastas Teder resoluutselt ei. „Ma ei oska kinnitada, kas Fingid on üldse Ukrainas tegutsenud,“ lisas ta.
  Äripäeval ei õnnestunud Finkidelt kommentaari saada. Eve Fink, kuuldes, miks ajakirjanik teda tülitab, katkestas sõna lausumata kõne ja hiljem enam telefoni vastu ei võtnud. Margus Fink vabandas lõuna ajal, et tegeleb hetkel spordiga ja palus pooleteise tunni jooksul tagasi helistada. Hiljem aga enam telefoni vastu ei võtnud.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.