• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: USA kergelt languses

  Ühendriikide aktsiaturgudel valitsevad teist päeva langustrendid. Pärast sündmusterohket eelmist nädalat on börsil hoog maha võetud, et mõista kuidas mõjutavad majandust nädalatagused uudised.

  „Investoritele pole siiani päris selge, millist rolli mängivad majanduses eelmise nädala uudised.” teatas Dearborn Partnersi analüütik Paul Nolte, „positiivseid uudiseid tuli Föderaalreservilt, valimistelt ja ka tööturult,  kuid täna tuleb mõelda, mida see kõik endaga kaasa toob.”
  Täna teatas kütusetootja Chevron, et jõudis ostu suhtes üksmeelele gaasitootjaga Atlas Energy. Kokkuleppe kohaselt omandab kütusehiid Atlase aktsiad 3,2 miljardi dollari eest. Ettevõtte käik  järgnes Exxon Mobilile ja Royal Dutch Shellile, kes hiljuti ostsid samuti  suurte gaasitootjate aktsiad. Chevroni aktsia oli lõunaks kaubeldud 1,04 protsenti odavamaks.
  Hommikul selgus Ühendriikide suurim piimatoodete tootja Dean Foodsi kolmanda kvartali majandustulemused. Kesine kasum ning käibelangus valmistasid investoritele pettumust. Ettevõtte juhtkonna teatel on alandatud piima hinda, et püsida konkurentsis kaubanduskettidega, kes müüvad piima enda nime alt. Teisipäeval on ettevõtte aktsiahind langenud 15,64 protsenti. Tänavu on Dean Foodsi aktsia kukkunud 52 protsenti,  tehes firmas S&P500  suurima langeja.
  Teist päeva liiguvad kuld ja nafta vastupidises suunas aktsiaturgudega. Täna ületas väärismetall eile püstitatud hinnarekordi ning uueks tipphinnaks kujunes 1424 dollarit untsi kohta. Toornafta on päeva esimese poole lõpetanud 0,05 protsenti kallimalt.
  Peamised börsiindeksid on täna languses, Dow -0,35 protsenti, Nasdaq -0,19 protsenti ja S&P500 -0,31 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.