Rait Rebane • 9. november 2010 kell 17:09

Börs: USA kergelt languses

Ühendriikide aktsiaturgudel valitsevad teist päeva langustrendid. Pärast sündmusterohket eelmist nädalat on börsil hoog maha võetud, et mõista kuidas mõjutavad majandust nädalatagused uudised.

„Investoritele pole siiani päris selge, millist rolli mängivad majanduses eelmise nädala uudised.” teatas Dearborn Partnersi analüütik Paul Nolte, „positiivseid uudiseid tuli Föderaalreservilt, valimistelt ja ka tööturult,  kuid täna tuleb mõelda, mida see kõik endaga kaasa toob.”

Täna teatas kütusetootja Chevron, et jõudis ostu suhtes üksmeelele gaasitootjaga Atlas Energy. Kokkuleppe kohaselt omandab kütusehiid Atlase aktsiad 3,2 miljardi dollari eest. Ettevõtte käik  järgnes Exxon Mobilile ja Royal Dutch Shellile, kes hiljuti ostsid samuti  suurte gaasitootjate aktsiad. Chevroni aktsia oli lõunaks kaubeldud 1,04 protsenti odavamaks.

Hommikul selgus Ühendriikide suurim piimatoodete tootja Dean Foodsi kolmanda kvartali majandustulemused. Kesine kasum ning käibelangus valmistasid investoritele pettumust. Ettevõtte juhtkonna teatel on alandatud piima hinda, et püsida konkurentsis kaubanduskettidega, kes müüvad piima enda nime alt. Teisipäeval on ettevõtte aktsiahind langenud 15,64 protsenti. Tänavu on Dean Foodsi aktsia kukkunud 52 protsenti,  tehes firmas S&P500  suurima langeja.

Teist päeva liiguvad kuld ja nafta vastupidises suunas aktsiaturgudega. Täna ületas väärismetall eile püstitatud hinnarekordi ning uueks tipphinnaks kujunes 1424 dollarit untsi kohta. Toornafta on päeva esimese poole lõpetanud 0,05 protsenti kallimalt.

Peamised börsiindeksid on täna languses, Dow -0,35 protsenti, Nasdaq -0,19 protsenti ja S&P500 -0,31 protsenti.

Hetkel kuum