• Jaga lugu:

  BÖRS: Hiina kasvumured hoidsid investoreid vaos

  Negatiivne impulss Wall Streetilt suutis Aasia juhtivad turud koostöös Hiina inflatsioonimuredega viia langusse, kuigi Jaapani Nikkei 225 osutus meeldivaks erandiks.

  Peamised uudised saabusid täna Hiinast. Hiinlaste kaubadusdefitsiit paisus oktoobris 27,15 miljardi dollarini, kuigi riigi import kasvas ekspordist kiiremini. Lisaks on Hiinas jälle aktuaalne tugev inflatsioon, kuna riik teatas hüppeliselt kasvavate kinnisvarahindade taustal, et pangad peavad taaskord enda reservimäärasid tõstma.
  "Pole mingit kahtlust, et Hiina liigub järjekordse fiskaalse kokkutõmbumise suunas," ütles Taifook Asset Managementi fondihaldub Danny Yan Bloombergile. "Terve maailm on üleujutatud mitte kuhugi liikuvast kapitalist. Kapitali sissevoolavus on suur probleem Hiinale, mistõttu tundub likviidsuse piiramine vältimatu sammuna," põhjendas ta.
  Jaapani Nikkei 225 indeks kerkis teisipäeval 1,40% ning Lõuna-Korea Kospi 1,04% võrra. Hiinas kukkus sealne CSI 300 indeks 0,70%, Hongkongis langes Hang Seng 0,62% ning Indias kukkus kohalik BSE Sensex 30 0,15%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "