• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kilk võrdles Ansipit turtsuva Tootsiga

  Kommenteerides sel kolmapäeval Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnu, et ta välistab järgmisel valitsemisperioodil koostöö Edgar Savisaarega, võttis ärimees Rein Kilk täna Kuku Raadio saates Keskpäevatund appi Oskar Lutsu kirjandustegelased.

  „Pigem meenutab see mulle stseeni Tootsi pulmast, kui Toots ehk siis Ansip äkki Ülesoo tagakambris hakkas turtsuma, viskas sõrmuse nurka ja nüüd tuleb Raja Teele, silub kiharaid ja ütleb, et noo, musikene,“ rääkis Kilk. „Ma arvan, et põhjus on pigem selles, et Teelele ehk Edgar Savisaarele on äkki ilmunud välja Arno – ilus pikk poiss, viiul kaelas, prillidega – ehk Mikser. Ma arvan, et hakkab uus mäng toimuma, ehkki konkreetseid etteheiteid ma küll ei kuulnud kummaltki poolt, et millepärast ja kellega ei mängi.“
  Kilgile oponeeris Keskpäevatunni saates Meelis Atonen, kes tuletas meelde, et raamatus ei läinud Teelel ja Arnol sugugi väga hästi. „Kui sa selle viite tõid Mikseri ehk sotsiaaldemokraatliku erakonna ja keskerakonna vahele, siis läheb seal (raamatus – toim.) asi lõpuks untsu.“
  Atonen ütles, et Andrus Ansipi kommentaar ei vajanud väga suurt selgitus. „Ma arvan, et kogu selle koostöö mittesoovimise võtit Ansipi poolt tuleb väga selgelt vaadata pronksmonumendi sündmuste taustal,“ lausus Atonen. „Kontrollisin üle – Andrus Ansip ei öelnud mitte kordagi, et ta välistab koostöö keskerakonnaga. Ta ütles, et ta välistab koostöö Edgar Savisaarega. Minu poliitika lugemise kogemus ütleb, et sellega tahetakse vihjata, et selliseid meetodeid harrastava poliitikuga nagu pronksmonumendi sündmuste ajal Edgar Savisaar näitas, Andrus Ansip koostööd teha ei taha.“
  Rein Kilk püstitas aga intrigeeriva küsimuse, et kas selline kombinatsioon Reformierakonna ja Keskerakonna vahel oleks mõeldav, kui Savisaar jääb Tallinna linnapeaks edasi, aga temaga mingit koostööd ei tehta, küll aga tehakse koostööd näiteks Jüri Ratasega, kes osaleks näiteks valitsuses.
  Selle nädala kolmapäeval kogunenud Reformierakonna juhatus välistas järgmisel valitsemisperioodil koostöö Edgar Savisaarega ja astmelise tulumaksu kehtestamise.
  Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul ei näe nad mingisuguseid võimalusi, et Keskerakonda juhtiva Edgar Savisaarega tulevikus koostööd teha.
  "Me välistame selle variandi täielikult, samamoodi nagu oleme kindlalt vastu astmeliselt tõusva tulumaksu kehtestamisele. Savisaarlik juhtimisstiil Tallinnas on teravas vastuolus ausa, läbipaistva ja tervest mõistusest lähtuv poliitilise kultuuriga," ütles Ansip.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.