Katre Pilvinski • 10. november 2010 kell 10:36

Ansip: välistan koostöö Savisaarega

Andrus Ansipi sõnul ei näe Reformierakond võimalusi, et Keskerakonda juhtiva Edgar Savisaarega koostööd teha. Välistame selle täielikult, nagu oleme vastu astmelisele tulumaksule, märkis peaminister.

Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul ei näe nad mingisuguseid võimalusi, et Keskerakonda juhtiva Edgar Savisaarega tulevikus koostööd teha.

"Me välistame selle variandi täielikult, samamoodi nagu oleme kindlalt vastu astmeliselt tõusva tulumaksu kehtestamisele. Savisaarlik juhtimisstiil Tallinnas on teravas vastuolus ausa, läbipaistva ja tervest mõistusest lähtuv poliitilise kultuuriga," ütles Ansip.

Peaministri hinnangul on töö hea majanduskeskkonna nimel Eesti tuleviku võtmeküsimus. "Inimeste heaolu saab toetuda vaid tugevale majandusele ja stabiilsele kasvule, mis annab võimaluse pakkuda nii paremaid teenuseid peredele, kui ka turvalisust laiemalt või näiteks tõsta pensione."

"Kindlasti ei pea me võimalikuks astmelise tulumaksu kehtestamist, mis halvaks Eesti majanduse ja teeks seega vaesemaks kõiki eestimaalasi, karistades eriti neid, kes soovivad rohkem tööd teha. Savisaare astmelist vaesust loov maksutõus – see on investeeringute ja uute töökohtade eemale peletamine. Maksusüsteem peab olema kasvu ning töökohtade loomist soodustav," lausus Reformierakonna esimees.

"On oluline säilitada senine ühetaoline ja lihne maksusüsteem, jätkata Eesti ettevõtluskeskkonna soodsamaks muutmisega ning pikemas plaanis ka üksikisiku tulumaksu alandamisega 18%-le. Kindlasti ei loobu me majanduskasvu soodustava ettevõtete tulumaksuvabastusest," kinnitas Ansip.

Hetkel kuum