• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina Keskpanga nõunik: vahetage hoiused aktsiateks

  Hiina peab pankades asuvad tohutud hoiustesummad suunama aktsiaturgudele, et vältida finantssüsteemi riski ning et arendada kapitaliturge, arvab Hiina Keskpanga nõustaja Li Daokui.

  „Hiina pangandussüsteemi hoiuseid on äärmiselt kõrgel tasemel. Pankade kui ka riigi finantssüsteemi jaoks on üleval suur potentsiaalne risk kui pangandussüsteemist hakatakse äkki suuri summasid välja võtma,“ vahendab uudisteagentuur Bloomberg Daokui sõnu.
  Keskpanga nõuandja sõnul peaks Hiina arendama oma kapitaliturge ja laiendama aktsiaturgu. Läbi aktsiaturu arengu tõmmatakse Daokui sõnul järk järgult raha pangandussüsteemist välja. Lisaks soovib ta, et rohkem Hiina fonde saaks välisturgudele investeerida.
  Hiinlaste säästumäär ulatus 2008. aastal 54 protsendini, mis on Maailmapanga andmeil üks kõrgeimaid näitajaid maailmas. Vaid Liibüas, Kuveidis ja Aserbaidžaanis ületas säästumäär hiinlaste oma.
  Hiina majapidamiste deposiidid tõusid septembris pankades 1,04 triljoni jüaani (1,85 triljoni krooni) võrra ja ulatusid 29,9 triljoni jüaanini (53,2 triljoni kroonini).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
El-Erian: Föderaalreserv peaks inflatsiooni tõttu kohe kurssi muutma
Majandusteadlase ja ülemaailmse finantsteenuste ettevõtte Allianzi peamise majandusnõuniku Mohamed El-Eriani sõnul peaks Föderaalreserv tunnistama, et inflatsioon ei ole ajutine ning viivitamatult jala gaasipedaalilt maha võtma, vahendab Bloomberg.
Majandusteadlase ja ülemaailmse finantsteenuste ettevõtte Allianzi peamise majandusnõuniku Mohamed El-Eriani sõnul peaks Föderaalreserv tunnistama, et inflatsioon ei ole ajutine ning viivitamatult jala gaasipedaalilt maha võtma, vahendab Bloomberg.
Täna õhtul on elekter tavapärasest 10 korda kallim
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Advokaadibüroode TOP 2: aegade parim aasta tuleb tänavu
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.