• Jaga lugu:

  Eluasemelaenud keerasid kasvule

  "Kui võrrelda laenumahtusid eelmise aasta sama perioodiga, siis on 2010. aasta kolmas kvartal esimene kord pärast 2008. aasta esimest kvartalit, mil üldine laenumaht kvartaalses arvestuses kasvule pööras," rääkis Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk.
  Kuna aga võrdlusbaas on madal ja kinnisvaratehingute aktiivsus on endiselt tagasihoidlik, siis laenude portfell kõikidel pankadel kokku endiselt väheneb, lisas ta.
  SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul saavutas panga väljaantud kodulaenude arv tänavu novembris 2008. aasta keskmise taseme ning number on sel aastal iga kuuga kasvanud. "Kuigi üldine statistika näitab, et kodulaenuportfell on suhteliselt stabiilne, oleme me turule vastupidises suunas liikunud," rääkis Vohu.
  Domus Kinnisvara juhatuse esimees Raul Reino kinnitas, et kogu turu tehingute arv on tänavu kasvanud. "Turustatistika ütleb, et novembris oli eesotsas Tallinnaga tehingute arv märkimisväärselt kõrgem. Euro tulek on vaid üks aspekt, kindlasti on ka teisi elavnemise põhjuseid," rääkis ta.
  Tuki sõnul püsivad laenuhinnad suure tõenäosusega soodsatel tasemetel ka järgmisel aastal, samuti pole näha Euribori järsu kasvu märke. "Usume, et 2011. aasta alguses inimesed harjuvad uue olukorraga ja ka kinnisvara hinnad on 2011. aastal tervikuna üsna stabiilsed," rääkis ta. Tukk nentis, hinnatumates piirkondades võivad kinnisvarahindades siiski veidi kerkida.
  Reino kinnitusel jätkab tehingute arv järgmisel aastal stabiilset kasvu, see algas juba sel aastal. "Euro tulek olulisi muutusi kaasa ei too," kinnitas Reino.
  Vohu hinnangul võib 2011. aasta alguses laenude arvu kasvu kiirus seoses euroga veidi raugeda, kuid edaspidi kasv taastub.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
KredExi endine juht Lehar Kütt liitus Coop Pangaga
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.