Indrek Kald • 22. detsember 2010 kell 10:37

Tsahkna: umbusalduse avaldamine võib volikogus läbi minna

IRLi algatatud umbusaldusavaldus Tallinna linnapeale võib volikogus läbi minna, kuna kõik teised poliitilised jõud seda ilmselt toetavad, ütles Riigikogu liige, Isamaa ja Res Publica Liidu poliitikasekretär Margus Tsahkna.

"Skandaal Savisaare ümber on suure tõenäosusega alguse saanud Keskerakonnast endast, kuna ka seal on tema tegevus paljudel kopsu üle maksa ajanud. Ja seda tema päris siseringi inimeste seas," kinnitas ta oma tänases blogisissekandes.

Seepärast on tõenäoline, et IRLi algatatud umbusaldusavaldus Tallinna linnapale ka reaalselt läbi läheb, lisas ta. "Tegelik õnnestumine sõltub siin aga sotsidest, kui suurt mõju nad tegelikult linnavõimul olles omavad," märkis Tsahkna.

Savisaare jätkamine Keskerakonna esimehena tundub Tsahkna sõnul avalikkusele suure küsimärgina. "Teades tema senist absoluutse võimu rakendamise stiilis juhtimist, siis Savisaare mahavõtmine ilma tema enda soovita on ebatõenäoline," märkis ta.

"Kuid kui Savisaar on eest läinud, puhkeb võimujagamise tüli, mis on eriti iseloomulik autoritaarse juhi kadumise puhul. Viimase aja näiteks on Rahvaliidu kadumine pärast Villu Reiljani tagasiastumist," kirjutas Tsahkna.

IRLi liige ja Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Madis Kübar andis täna linnavolikogu esimehele üle avalduse, milles soovib linnapea Edgar Savisaart volikogu ette aru andma seoses linnapea võimalikuks Venemaa mõjuagendiks olemisega.

Hetkel kuum