VIDEO: Savisaar ei tea laenuandjat

Aivar Hundimägi 23. detsember 2010, 12:01

Kui rahastamisskandaali ühele võtmetegijale lennujaama vastu tulnud Savisaar ja Klandorf koos Deniss Boroditšiga ära sõitsid, tabasime lennujaamast Savisaart viimastel päevadel kritiseerinud Ain Seppiku.

Ka Seppik tuli tõenäoliselt Boroditšile vastu, kuid saades teada, et Boroditši ootab juba Savisaar, läks Seppik lennujaama kohvikusse. Savisaarega ta lennujaamas ei kohtunud. Seppik asus lennujaamast lahkuma pärast Savisaare ja Boroditši lahkumist ning sattus siis Äripäeva küsimustele vastama.

Küsisime Seppikult eelmisel aastal Edgar Savisaarele lühiajaliselt laenatud 2,7 miljoni krooni kohta, mille Savisaar sai osaühingult Bravotex. Selle osaühingu omanik peidab end Briti Neitsisaartel registreeritud offshore-firma taha. Kolmapäevane Äripäev kirjutas, et offshore-firmale kuulub ka Šveitsis asuv tütarfirma Novafield Novafield GmbH, mida juhib Saksamaa kodanik Joachim Nedela. See mees on aga seotud mõjukate Vene ettevõtjatega, kes omakorda kuuluvad Venemaa peaministri Vladimir Putini lähikonda.
Eilsel pressikonverentsil ei osanud Savisaar öelda, kes on talle eelmisel aastal lühiajaliselt laenu andnud firma omanik. Ta soovitas seda küsida Ain Seppikult, kes Savisaare väitel tema laenuasja korraldas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. March 2011, 14:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing