• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  KredEx: toetame,kui turumajandus jääb kimpu

  KredExi eesmärk on toetada turu toimimist seal, kus vaja – näiteks olukorras, kus pankadel pole võimalik krediteerida elujõulisi ettevõtteid, kes vajaks laenuraha, kuid tagatisi napib, ütles KredExi juhataja Andrus Treier.

  Intervjuus ärinõustamisfirma KPMG Baltics OÜ vilistlaste uudiskirjale nimetas ta KredExi peaeesmärkidena ettevõtluse ja ekspordi toetamist ning Eesti firmade konkurentsivõime parandamist; olulisel kohal sihtasutuse töös on ka  korterelamute programmid.
  "Eestis toetame eelkõige väikeseid ja keskmise suurusega ettevõtteid, sealhulgas äsja tegevust alustanuid. Samas on viimasel paaril aastal abi vajanud ka vägagi suured ettevõtted. KredExi portfell on väga põnev, kokku on selles ligikaudu 800 ettevõtet, sealhulgas 35 allutatud laenu klienti, kes tegutsevad vägagi erinevatel tegevusaladel," rääkis Treier.
  Huvitavatest ekspordiprojektidest tõi ta esile Eesti ettevõtte poolt puidutööstuse sisseseade tarnimise Venemaale, ühele kõrgkoolile muretsetud soojus- ja ventilatsioonisüsteemi Kaliningradis ja kaubanduskeskuse rajamise Kiievisse.
  KredExi teatel on nende portfellis mitmeid silmapaistvaid ettevõtteid nagu näiteks naftatööstusele konstruktsioonidetaile tarniv E-Profiil ja edukalt Eestis tehtud laevu eksportiv Baltic Workboats. "Eri faasides on KredExilt tuge saanud ettevõtted Filter, Webmedia, Akso-Haus, Favor, Smartpost, Defendec, kui nimetada mõningaid neist," lisas Treier.
  Eurole üleminekust rääkides ütles ta, et laiemalt võttes kõrvaldab euro kahtlused, kas Eesti raha väärtus püsib. "Väikest riiki võivad ohustada mitmed tegurid, mis viivad majandusliku ebastabiilsuseni. Väikese riigi väike raha ei tundu hea mõte, eriti kui kaugemalt vaadata."
  Treieri arvates annab euro kindlasti hea eelise võrreldes lähinaabritega ning tõstab riigi usaldusväärsust tervikuna. "Eks eurol ole omad probleemid, kuid eurole üleminek on sellegipoolest vajalik ja pikemas perspektiivis kindlasti kasulik samm," lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Kinnisvaraarendaja: oleks tore, kui palgad kasvaksid veelgi kiiremini
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.